UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-07-12 17:26

Vegyes érzésekkel összegeztek a szövetségi kapitányok az ostravai korosztályos Európa-bajnokság csapatversenyei után

A serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők ostravai Európa-bajnokságán véget ért a csapatverseny. A megméretés után beszélgettünk a négy szakág szövetségi kapitányával arról, hogyan látták tanítványaik teljesítményét.

Szerdán ért véget Ostravában a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők Európa-bajnokságának ötnapos csapatbajnoksága.  A magyar szövetségi kapitányok között a legboldogabb a serdülő fiúkat vezető, Vitsek Iván lehetett, tanítványai ugyanis nem kis meglepetésre a hatodik helyen zárták a kontinensvetélkedőt.

A serdülő fiúcsapat - legjobb magyarként - a hatodik helyen zárt Ostravában Forrás: moatsz.hu
A serdülő fiúcsapat - legjobb magyarként - a hatodik helyen zárt Ostravában Forrás: moatsz.hu
„Persze, előzetesen a srácokkal mosolyogva írtuk volna alá ezt az eredményt, hiszen a realitás az lett volna, ha a kilenc és tizenkettedik hely valamelyikén zárjuk a versenyt. Ugyanakkor, utólag megvizsgálva, lehetett volna még ennél is jobb, hiszen csak hajszálon múlt, hogy nem győztük le a németeket a negyeddöntőben... Egymeccses előnyből kaptunk ki, és Huzsvár Erik nagyon közel állt hozzá, hogy még egy plusz pontot hozzon. De ilyen ez a játék, evés közben jön meg  étvágy, mégse legyünk telhetetlenek. A fiúk jól játszottak, büszke vagyok rájuk. Célunk továbbra is az, hogy legalább egy medált szerezzünk az egyes vagy a párosversenyben” − összegzett a mester. Az ifi fiúk csapatkapitánya, Vígh Zsolt nem lehetett boldog, mivel együttese a várakozások alatt teljesítve zárta a csehországi viadalt a tizedik helyen: „Ezzel nem elégedhetünk meg, mivel a legjobb nyolc közé vártuk magunkat. Lehetett volna ennél jobb, de rosszabb is a szereplésünk. Ahhoz, hogy odaérjünk az élmezőnybe, mindenből többet és jobban kell csinálnunk. Az irány mindazonáltal jó, de ez egyelőre kevés. A mezőnyről tudni kell, hogy öt-hat olyan ország volt, aki nálunk erősebb volt, emellett hét-nyolc alakulat nagyjából egyforma szinten mozgott. A srácok szíve a helyén volt, küzdöttek, ám apró megingások miatt csak tizedikek lettünk.” Lindner Ádám serdülő leányai tizenegyedikek lettek Ostravában. A szakember kifejtette, nem lehet maradéktalan az örömük: „Arra számítottunk, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között. A helyzetünket az rontotta leginkább, hogy elveszítettük az olaszokkal szembeni csoportmérkőzést, ezáltal a kiemelésünk gyengébb lett, és erősebb alakulattal kellett megküzdenünk a nyolcaddöntőben. Tölgyes Dorottya az első nap brillírozott, három nullára verte a románok európai ranglistavezetőjét, másnap viszont már nem ment neki hasonló szinten, és ez nagyon hiányzott. Ugyanakkor megtudtuk, ha jó formában van, bárkit megverhet. Reméljük, kijön neki a lépés a folytatásban. Összességében egyébként nem panaszkodhatok a lányokra, minden tőlük telhetőt megtettek, hiányérzet viszont maradt.” Az ifjúsági lányok a másodosztályból indulva végeztek a tizenegyedik helyen. A vezetőedző, Fekete Soma arról beszélt, a céljukat ezzel elérték: „Az volt a legfőbb feladatunk, hogy beverekedjük magunkat a nyolcaddöntőbe, és ez sikerült. Ennek azért kell különösen örülnünk, mert jó játékot mutatva jutottak idáig a lányok. A sorsolásunk nem volt kedvező a tizenhat között, mégis úgy gondolom, kicsivel több szerencsével, akár a lengyelek fölé is kerekedhettünk volna. A tavalyi kontinensbajnoksághoz képest sokkal jobb volt a csapategységünk és stabilabb volt a teljesítményünk.”

SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, OSTRAVA Csapatverseny A magyar válogatottak szereplése Fiúk A SERDÜLŐCSAPAT HATODIK LETT Csoportkör: Románia−Magyarország 3:1, Portugália−Magyarország 3:2, Magyarország−Olaszország 3:0 Nyolcaddöntő: Magyarország−Horvátország 3:0 Negyeddöntő: Németország−Magyarország 3:2 A helyosztó mérkőzésért: Magyarország−Csehország 3:1 Az ötödik helyért: Spanyolország−Magyarország 3:1 AZ IFJÚSÁGI CSAPAT TIZEDIK LETT Csoportkör: Lengyelország−Magyarország 3:2, Spanyolország−Magyarország 3:1, Magyarország−Dánia 3:1 Az első lehetőség a nyolcaddöntőbe jutásért: Szerbia−Magyarország 3:1 A második lehetőség a nyolcaddöntőbe jutásért: Magyarország−Ukrajna 3:0 Nyolcaddöntő: Oroszország−Magyarország 3:0 A helyosztó mérkőzésért: Magyarország−Moldova 3:1, Olaszország−Magyarország 3:1 A kilencedik helyért: Szlovákia−Magyarország 3:0 Leányok A SERDÜLŐCSAPAT TIZENEGYEDIK LETT Csoportkör: Románia−Magyarország 3:2, Olaszország−Magyarország 3:0, Magyarország−Szerbia 3:1 Az első lehetőség a nyolcaddöntőbe jutásért: Magyarország−Anglia 3:0 Nyolcaddöntő: Németország−Magyarország 3:1 A helyosztó mérkőzésért: Magyarország−Görögország 3:0, Horvátország−Magyarország 3:1 A tizenegyedik helyért: Magyarország−Csehország 3:0 AZ IFJÚSÁGI CSAPAT TIZENEGYEDIK LETT Csoportkör: Magyarország−Luxemburg 3:1, Magyarország−Ausztria 3:0 Az első lehetőség a nyolcaddöntőbe jutásért: Magyarország−Szlovákia 3:1 Nyolcaddöntő: Lengyelország−Magyarország 3:1 A helyosztó mérkőzésért: Magyarország−Portugália 3:0, Törökország−Magyarország 3:1 A tizenegyedik helyért: Magyarország−Ukrajna 3:0

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.