UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-07-12 18:30

Kajak-kenu: kilenc szombati számban él a magyar éremremény a racicei korosztályos Eb-n

Szép reményekkel tekinthet a magyar csapat a csehországi U23-as és ifjúsági kajak-kenu Eb szombati, első döntős versenynapja elé, amelyen szinte lehetetlen elképzelni, hogy ne szülessenek meg az első magyar érmek.

Csütörtökön az előfutamokat rendezték, pénteken pedig az elődöntőket bonyolították a csehországi Racicében zajló U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon. A magyar versenyzők a papírformának megfelelően többnyire sikerrel vették az akadályokat, ezáltal a legtöbb hétvégi fináléban érdekeltek lesznek.

Kilenc magyar döntős lesz szombaton a racicei korosztályos Eb-n
Kilenc magyar döntős lesz szombaton a racicei korosztályos Eb-n
Szombaton szám szerint kilencben, az 1000 méteres finálék lesznek programon. A fiú kajakosok kerültek A döntőbe a legnagyobb létszámban. Az ifjúságiak között Szegvári Benedek és a Majoros Mátyás, Nyerges Áron kettős szállhat harcba, míg az U23-as korosztályban egyesben Béke Kornél, kettesben  pedig Koleszár Mátyás és Németh Viktor lapátolhat a dobogós helyekért. A leány kajakosok között mindössze két egyéni aranyfutam lesz, az ifik között Csikós Zsóka, az U23-asok mezőnyében Posta Réka révén van magyar kötődés. Végül a fiú kenusok versenyében a Kollár Kristóf, Moldován Dávid ifjúsági páros mellett az U23-as Fejes Dániel és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás kettes méreti meg magát szombat délelőtt. Miután a finálék már délelőtt 9 órakor kezdődnek, méghozzá az ifjúságiak K1 1000 méteres versenyszámával, Szegvári Benedekkel. Az Európa-bajnokság programja ITT érhető el. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.