UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-07-13 20:45

Atlétika: Halász Bence ezüstérmes kalapácsvetésben a svédországi U23-as Európa-bajnokságon

Ezúttal a második hellyel kellett beérnie a kalapácsvető Halász Bencének a Svédországban zajló U23-as Eb-n, de azzal megszerezte a magyar küldöttség első érmét Gävlében. A 21 éves szombathelyi atléta már a döntő első sorozatában nagyot dobott (74.14 m), de a spanyol Alberto Gonzalez egyéni csúcsára (74.36 m) már neki sem volt válasza.

A magyar csapat talán legnagyobb favoritjaként várta a svédországi Gävléban zajló U23-as atlétikai Európa-bajnokság rajtját Halász Bence. A 21 éves kalapácsvető, aki már felnőtt Európa-bajnoki bronzéremmel is büszkélkedhet, ezúttal a korosztályos mezőnyben szállt harcba.

Halász Bence ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a svédországi U23-as Eb-n Forrás: MASZ
Halász Bence ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a svédországi U23-as Eb-n Forrás: MASZ
A szombathelyi atléta, ahogyan esélyeshez illik, elsőként dobta tovább magát a selejtezőből a szombat esti fináléba. A döntőben aztán ott folytatta, ahol a pénteki délelőtti kvalifikációban abbahagyta: már az első sorozatban 74.14 méterre repítette a szert, amire sokáig nem volt válasza a mezőnynek. A negyedik körben aztán érkezett a spanyol Alberto Gonzalez, és egyéni csúccsal (74.36), huszonkét centiméterrel túldobta Halászt, akinek az utolsó két fordulóban nem volt válasza a hispán bravúrra, így ezúttal ezüstéremmel gazdagodott a magyar atlétika egyik legnagyobb ígérete. Ugyanebben a számban Rába Dániel a bravúros negyedik helyet szerezte meg (70.80), míg Varga Balázs a tizenkettedik lett (66.41). 3000 m akadályon két magyar lány is érdekelt volt, Tóth Lili Anna tizedikként (10:16.25), Mógor Boglárka pedig tizenharmadikként futott célba (10:19.70). A nap utolsó fináléjában, női súlylökésben Veiland Violetta 15.25 méteres eredménye a tizenegyedik pozícióra volt elég. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.