- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: Özbas Szofi (17) az ötödik helyen végzett a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen

Hatalmas mezőny gyűlt össze az idei magyarországi cselgáncs felnőtt Grand Prix-viadalra, a budapesti Papp László Sportarénában. Soraiban a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofival, akit nem zavart meg, hogy ezúttal a „nagyok” között kell megállnia a helyét, és bravúros teljesítménnyel az ötödik helyen zárt szombaton a 63 kg-ban.

Özbas Szofi három bravúrt is végrehajtott a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen Fotó: Czagány Balázs/MTI [1]

Özbas Szofi három bravúrt is végrehajtott a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen  •  Fotó: Czagány Balázs/MTI

Az első fordulóban erőnyerő volt, majd a mongol Munguncsimeg Baldorzs és az amerikai Alisha Galles ellen is magabiztosan diadalmaskodott. A legjobb nyolc között a mexikói Prisca Awiti Alcarazt győzte le, az elődöntőben viszont már nem bírt a brazil Ketleyn Quadrossal.

A három győzelem és egy vereség után a bronzcsatában a kétszeres pánamerikai bajnok kubai Maylin Del Toro Carvajallal csapott össze. Az elején a 17 éves ceglédi dzsúdós remekül állta a sarat, mígnem bő két perc elteltével az ellenfél megkontrázta az indítását, földre vitte Özbast, és vazaarit kapott. Ezt az előnyét megőrizte a meccs végéig, így ő állhatott dobogóra.

„Úgy mentem fel a tatamira, hogy nem másoknak akarok megfelelni, hanem a saját igényemnek. Ezért nem csalódás az ötödik hely, örülök, hogy felszabadultan tudtam dzsúdózni”összegzett a magyar versenyző az M4 Sportnak. [2]

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN  [3]a sportági aloldalunkon.