UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-13 10:03

U19-es kézi Eb: nyolcadik emberként tekintenek a közönségre a magyar lányok

Két sima sikerrel rajtolt a magyar leányválogatott a győri U19-es kézilabda Eb-n. A szombati szünnap előtt a már biztosan középdöntős alakulat szövetségi edzőjével, Golovin Vlagyimirrel és két játékosával, Kuczora Csengével és Schatzl Natalie-val beszélgettünk az eddigi tapasztalatokról és a hazai pályáról.

A magyar válogatott a torna egyik esélyeseként készült a Győrben zajló leány U19-es kézilabda Európa-bajnokság rajtjára, és csütörtökön, majd pénteken favorithoz méltó produkcióval rukkolt elő az Audi Arénában. Golovin Vlagyimir csapata először a montenegróiakat verte 27–18-ra, majd az osztrákokat múlta felül 39–31-re.

Eddig mindkét meccsét simán megoldotta a magyar csapat a győri Eb-n Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Eddig mindkét meccsét simán megoldotta a magyar csapat a győri Eb-n Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A szövetségi edző honlapunknak elmondta, az elején még érzett idegességet az együttesen, azonban biztos, hogy mérkőzésről mérkőzésre minden jobb lesz. „Az első percekben biztosan visszafogott néhány játékost a közeg, és maga a tény, hogy hazai pályán lép pályára az Európa-bajnokságon. De úgy láttam, hogy ez idővel eltűnt, és ahogyan haladunk előre, mindinkább profitálni fogunk a hazai közönség teremtette hangulatból.” Az Eb első két meccsén remekelt, összesen kilenc gólt szerzett Schatzl Natalie. A balszélső is csak az első percekben érzett az együttesen némi megilletődöttséget: „Természetesen már mindenki hosszú ideje egészséges izgalommal várta a rajtot, hiszen nem mindennap léphet pályára hazai közönség előtt világversenyen. Viszont úgy éreztem, hogy gyorsan megnyugodtunk, mindenki koncentráltan játszott, és összejött a jó rajt ebben a fantasztikus arénában. Remélem, egyre többen jönnek el a meccseinkre.”
Schatzl Natalie Montenergó és Ausztria ellen is remekelt Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Schatzl Natalie Montenergó és Ausztria ellen is remekelt Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A montenegróiak ellen a mérkőzés emberének választott Kuczora Csenge is jól érezte magát a pályán, ami nem csoda, hiszen hosszú sérülés után tért vissza, és azelőtt kilenc hónapig nem játszott végig tétmérkőzést. „Alig vártam már, hogy újra teljes értékű emberként pályára léphessek. Az pedig, hogy ezen az eseményen, ilyen körülmények között adatott meg, csak hab a tortán. A pályán nyolcadik emberként tekintünk a közönségre, nem is kérdés, hogy mindenkit motivál a hangulat, a hazai pálya.” A csapat legközelebb vasárnap 18.30-kor lép pályára a győri kontinensviadalon, méghozzá már biztos középdöntősként. A spanyolok elleni mérkőzés kiemelt téttel bír a csoportelsőség megszerzése mellett, hiszen az ott megszerzett pontokat már a középdöntőbe viszik a csapatok.

LEÁNY U19-ES KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR C csoport 1. forduló: Magyarország–Montenegró 27–18, Spanyolország–Ausztria 33–22 2. forduló: Magyarország–Ausztria 39–31, Spanyolország–Montenegró 21–21 A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Montenegró 1, 4. Ausztria 0 A magyar válogatott további programja: Július 14., vasárnap, 18:30: Magyarország-Spanyolország (Tv: M4 Sport) Az A csoport állása: 1. Oroszország 4 (82–34), 2. Franciaország 4 (56–37), 3. Szlovénia 0 (37–64), 4. Szlovákia (34–74) A B csoport állása: 1. Hollandia 4, 2. Németország 2 (56–47), 3. Dánia (44–42), 4. Horvátország 0 A D csoport állása: 1. Norvégia 4 (63–43), 2. Románia 4 (58–46), 3. Portugália 0 (53–58), 4. Svédország 0 (36–63)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.