UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-07-14 19:54

Atlétika: Farkas Petra ezüstérmes távolugrásban a svédországi U23-as Európa-bajnokságon

A 20 esztendős Farkas Petra szerezte a magyar válogatott második érmét az atléták gävlei U23-as Európa-bajnokság zárónapján: a távolugrók dobogójának második fokára állt fel, miután egyéni csúcsot ért el (655 cm).

Farkas Petra ezüstérmes lett a svédországi U23-as Európa-bajnokságon Forrás: MASZ
Farkas Petra ezüstérmes lett a svédországi U23-as Európa-bajnokságon Forrás: MASZ
Tudni lehetett, hogy Farkas Petra ütőképes a nemzetközi porondon, hiszen a tavalyi, tamperei junior-világbajnokságon az ötödik helyen zárta a távolugrók fináléját. Újabb sikerre Svédországban volt lehetősége, ahol az U23-asok kontiensviadalán próbált minél messzebb kerülni a homokban. A feladat persze, mindössze húsz évesen, nem volt egyszerű. A mezőnyt egyből lesokkolta a francia versenyző, Hilary Kpatcha, aki az első ugrásával mutatta be a döntő legnagyobb kísérletét; 673 cm-ig repült a 21 éves sportoló. Farkasnak sem volt rossz az első ugrása, 635 cm-el harmadikként zárta kört. Második nekifutásával viszont már egészen a dobogó második fokáig repítette magát; egyéni csúcsot ért el 655 cm-el. Ezt a pozíciót tartani tudta úgy, hogy nem javított a folytatásban.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG A női távolugrás végeredménye 1. Hilary Kpatcha (Franciaország, 673 cm), 2. Farkas Petra (Magyarország, 655 cm), 3. Milicia Gardasevic (Szerbia, 643 cm)

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.