UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-07-14 22:31

Cselgáncs: Sipőcz Richárd (+100 kg) 18 évesen szerzett bronzérmet a budapesti felnőtt Grand Prix-versenyen

A magyar válogatott harmadik bronzérmét szerezte a budapesti Grand Prix-versenyen a mindössze 18 éves kétszeres ifjúsági Európa-bajnok, EYOF-győztes, Sipőcz Richárd (+100 kg).

Lassan csorgott a délutáni program az olimpiai kvalifikációba 100%-os értékkel beszámító Grand Prix záró napján a Papp László Budapest Sportarénában. A vasárnap versenybe szálló 15 magyar közül egyedül Sipőcz Richárdnak jutott szerep a helyosztókon, ráadásul az ő +100 kg-os bronzmeccse is a sor majdnem legvégére került. Azaz lehetett rágni a kefét, aztán a körmöket − írja az nso.hu.

Sipőcz Richárd így örült a bronzmeccsen aratott győzelmének Fotó: Tumbász Hédi
Sipőcz Richárd így örült a bronzmeccsen aratott győzelmének Fotó: Tumbász Hédi
A Széchenyi Egyetem SE versenyzőjének napját az ipponok jellemezték: a főtáblán a kazah Jerasszil Hazibajev és a nyolcaddöntőben a kínai Jüan Sao-tong ellen is így nyert, aztán a negyeddöntőben a japán Kageura Kokoro ellen így veszített, majd a vigaszág első mérkőzésén ugyancsak ipponnal győzött a szlovén Vito Dragic ellen. Pedig utóbb szorult helyzetből kellett kikecmeregnie, hiszen egy intésre állt a leléptetéstől, amikor egyetlen másodperccel az alapidő vége előtt inkább megnyerte a párharcot, így végül is „alulról” ért el a bronzmeccsig. ...amelyen a 26 éves orosz Anton Krivobokov várta, aki a legutóbbi négy GP-n a 3–7. helyek között zárt, egyébként pedig a 21. a felnőtt-világranglistán, ahol a 18 esztendős, még jobbára a juniorok között versenyző Sipőczöt a 215. helyen jegyzik éppen. Ám lassan a nagyok között is leteszi a névjegyét, hiszen ezen a bronzmeccsen korán végrehajtott egy vazari értékű akciót, amelyet ugyan kiegyenlített Krivobokov, de aztán a magyar fiú ismét akcióba lendült, és 1:21-gyel a vége előtt ipponnal megnyerte a meccset! Erre várt a BS, hogy ünnepelhessen a hazai GP utolsó napján is: a kétszeres ifjúsági Európa-bajnok Sipőcz felnőttek közti bravúrját pedig lehetett, úgyhogy zúgott is a tapsvihar, teljes joggal természetesen! További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.