UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-15 12:13

Csodaszép gólok, izgalmas meccsek és apait-anyait beleadó magyarok – ilyen volt a Talent Cup

Drámai küzdelemben a harmadik helyen végzett a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott a Lupa Beachen rendezett Talent Cupon. Herbály Péter, az utánpótlástorna főszervezője elégedetten értékelte a hazai együttes teljesítményét, szerinte jó irányba haladnak a fiatalok.

Mozgalmas hétvégén vannak túl az immár negyedik alkalommal megrendezett Talent Cup U21-es válogatottjai. Az időjárás ugyan nem könnyítette meg a négy versengő nemzet dolgát, így is sokgólos, parázs derbiknek lehettek tanúi a Lupa Beachre kilátogató szurkolók. A legdrámaibb összecsapásokat alighanem a magyar gárda produkálta, elvégre Lengyelországtól hosszabbítás után 4:3-ra, a strandfoci fellegvárának számító spanyoloktól pedig csak büntetőkkel kapott ki. Herbály Péter, a Talent Cupot szervező cég ügyvezető igazgatója a magyarok szereplését kísérő balszerencse, valamint a korántsem ideális időjárás ellenére is derűlátóan értékelte a látottakat.

Szép jövő elé néz a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott Forrás: MSMN hivatalos Facebook-oldala
Szép jövő elé néz a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott Forrás: MSMN hivatalos Facebook-oldala
„Nagyon hajtottak a srácok, végig érződött rajtuk az elszántság, hogy be akarják bizonyítani, igenis kell velük számolni a felnőttválogatottban. Nem véletlen, hogy a mostani keretből ketten a nagyokkal tarthatnak a moszkvai világbajnoki selejtezőre. A jövőben ez a szám csak nőhet, hiszen fiatalítunk, és egyértelmű, hogy bízhatunk, sőt bíznunk kell a fiatalokban, mert rendkívül tehetségesek. Harmadik helyezésünk azért csalóka, mivel a rendes játékidőt tekintve egyik mérkőzésen sem szenvedtünk vereséget, a csehek ellen kapott gól nélkül nyertünk, a lengyelekkel szemben két és fél negyedig magabiztosan vezettünk, illetve a spanyolok ellen még fordítottunk is az utolsó játékrészben, sajnos a szerencse teljes mértékben elkerült minket. A pálya állapota sem volt ideális, elvégre a folyamatos csapadék miatt felázott a homok, és buckák alakultak ki, amelyek sajnos a mi kapusainkat is becsapták olykor.” Hozzáfűzte, a rendezvény tökéletesen elérte célját, hiszen fontos nemzetközi tapasztalatokat gyűjtöttek a jövő felnőttválogatottjának alapemberei. „Több 17 éves újoncot avattunk, akik bátran játszottak, cseppet sem éreztem rajtuk megilletődést vagy félelmet. Persze a rutintalanság előjött a mérkőzéseinken, de végül is ezért tartjuk a Talent Cupot, hogy inkább most kövessenek el a játékosok buta hibákat, mintsem az igazán tétre menő összecsapásokon. Megjegyezném ugyanakkor, hogy ezek a fiúk mind a felnőttbajnokságban edződnek, vagyis tényleg jó úton járnak. Úgy is fogalmazhatnék, hogy előbb beértek, mint a korábbi utánpótlás korosztályaink, és ez biztató a sportág jövőjére nézve.”

U21-ES TALENT CUP, LUPA BEACH Péntek Lengyelország vs. Spanyolország 3:7 Csehország vs. Magyarország 0:2 Szombat Spanyolország vs. Csehország 5:1 Magyarország vs. Lengyelország 3:4 (h.u.) Vasárnap Csehország vs. Lengyelország 2:5 Magyarország vs. Spanyolország 5:5 (Bün.:0-2) Végeredmény 1. Spanyolország 5 pont 2. Lengyelország 4 pont 3. Magyarország 2 pont 4. Csehország 0 pont

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.