UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-16 22:01

Kosárlabda: Az oroszok nagy falatnak bizonyultak az U20-as férfiválogatottnak a B divíziós Eb-n

Harmadik csoportmérkőzésén sima vereséget szenvedett Oroszországtól a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon a magyar U20-as férfiválogatott.

hunbasket u20
hunbasket u20
Csak a mérkőzés kezdetéig és az azt követő három percig tűnt csoportrangadónak a Magyarország–Oroszország összecsapás a portugáliai férfi U20-as B divíziós Európa-bajnokságon. Bár az A csoportban Pór Péter tanítványai és az oroszok is két győzelemmel álltak két forduló után, nem állíthattuk, hogy a meccsnek a magyar fiatalok az esélyesei. Ettől függetlenül jól kezdték a játékot, Meleg Gergő duplája volt a meccs első kosara, sőt az orosz válasz után Katona József  egy kétpontost követően még két triplát is beszórt az ellenfél gyűrűjébe, így kissé meglepően, de 10–2-es magyar rohammal indult a csata. Ekkor megérkezett a pályára a kihívó és folyamatos felzárkózásba kezdett. Védekezésben bekeményített, koncentráltabbá vált, támadásban pontosított, így nemcsak utolérte a hirtelen tanácstalanná vált magyar csapatot, hanem le is hagyta, akár az autópályán egy sebességkorlátozást becsületesen betartó családi autót a bohém gyorsasági motoros banda. Olyannyira, hogy az első negyed 25–12-es orosz vezetéssel zárult. A másodikban újra nagy elánnal kezdtek Plézer Gáborék, de kísérleteiknél nem volt szerencséjük. Nem úgy, mint a Makszim Karvanen vezette oroszoknak, akik rendre elhalászták a lepattanókat, dobásaik pedig olykor könnyedén, olykor üggyel-bajjal, de folyamatosan utat találtak a magyar gyűrűbe. Az első negyedből 7:03 perc volt hátra, amikor 10 pontig jutott Magyarország, a másodikból 5:39, amikor 12-ről 14-re váltott az eredményjelző. Ez azt jelenti, hogy a fehér mezben játszó magyar együttesnek kis híján 11 és fél percen keresztül nem sikerült pontot szereznie. Az első félidő így 45–27 volt az oroszoknak, de a magyar gárda azért csak magát okolhatta, hogy a kétpontos kísérletei is csupán 35 százalékban hullottak a hálóba. Az orosz alakulat magabiztosságát elnézve ez a különbség már szinte behozhatatlan tűnt a hátralévő negyedekben. Ez így is lett, a harmadikat 24–12-re, a negyediket 21–16-ra nyerték. A magyar válogatott az egyre tetemesebb hátrány tudatában hol kedvtelennek hatott, hol megvillantotta a „csakazértis” hozzáállását, ám az utolsó percekben már nagyon várta a meccs végét, és azt, hogy az ellenfél ne jöjjön bele, hogy látványos zsákolásokkal szórakoztatja magát és a közönséget. A 90–55-ös orosz győzelem megérdemelt, a kimenetel papírforma, talán a különbség lehetett volna kisebb. Oroszország 6 ponttal vezeti a csoportot, Fehéroroszország jobb pontkülönbséggel előzi meg a szintén 5 pontos Magyarországot, amely holnap a 4 pontos Izlanddal mérkőzik meg.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA) Csoportkör, 3. forduló MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 55–90 (12–25, 15–20, 12–24, 16–21) Magyarország: Sitku, Ratvay 4, Dancsecs, Takács Mi. 11, Frank, Meleg 14, Oroszi, Katona 14, Kucsera, Takács Ma. 6, Plézer 4, Kelenföldi 2. Szövetségi edző: Pór Péter A magyar válogatott kerete Sitku Márton, Frank Áron, Kucsera Dániel, Rátvay Balázs, Meleg Gergő, Takács Martin, Dancsecs András, Oroszi Bence, Plézer Gábor, Takács Milán, Katona József, Kelenföldi Domonkos Csoportkör Szombat, 20.30: Magyarország−Fehéroroszország 63–51 Vasárnap, 20.30: Magyarország−Írország 62–49 Kedd, 18.15: Magyarország−Oroszország 90–55 Szerda, 16.00: Magyarország−Izland

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.