UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-16 23:00

Visszafogott győzelemmel kezdte a junior-világbajnokságot a magyar férfi kézilabda-válogatott

A várakozásnak megfelelően megnyerte első mérkőzését Bahrein ellen a magyar U21-es férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon, ám a mutatott játékkal egyelőre Gyurka János szövetségi kapitány és a játékosok sem lehetnek elégedettek.

mathe-AT_960px torok attila
mathe-AT_960px torok attila
Nem úgy indult a spanyolországi U21-es férfi kézilabda-világbajnokság első magyar mérkőzése, hogy a végén még azért kelljen izgulnia a magyar szurkolóknak, hogy Bahrein ellen nehogy pontot veszítsen Gyurka János csapata. Az első félidőt 17–10-re nyerte a magyar válogatott, és nem volt benne a meccsben, hogy ebből még szoros csata is kialakulhat. Ám a fordulás után erőre kapott az ellenfél, a magyar csapat teljesítménye pedig jócskán visszaesett, így Bahrein ahelyett, hogy leszakadt volna, egyre inkább felzárkózott. A második játékrészben egyedül Máthé Dominik tartotta a lépést a Perzsa-öböl apró szigetországának csapatával, hiszen egymaga nyolc góllal járult hozzá, hogy ne kelljen magyarázkodnia csapatának az összecsapás végén. Sőt négy perccel mérkőzés a vége előtt Győri Kristóf bravúrjára is szükség volt, hogy a véghajrára ne jöjjenek fel egy gólra a bahreiniek, akiknek a küzdelem során igazi vezérükké vált a 10 gólig jutó Ahmed Fadhul. Az utolsó percre már kialakult a négygólos különbség, és más izgalom nem maradt, csupán az, hogy a hatvanadik minutum zárótámadása után lennmaradó ifj. Rosta Miklós épségben tápászkodjon fel a földről. A vége 34–30 lett, elsődleges célját, a győzelmet elérte a magyar együttes, de Gyurka János szövetség kapitány nem volt elégedett a SportTv-nek adott telefonos interjújában: „Mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Elsődleges célunk az volt, hogy mindenki kellő játékidőt kapjon, nem volt tervben, hogy a rutinos játékosaink ennyit szerepeljenek. A második félidőre megváltozott a védekezésünk és a koncentrációnk. A védekezés feszessége, ami meghatározza a játékunkat nem működött, nagyon siettettük a támadásvezetést, fegyelmezetlenek voltunk, magunkra húztuk az ellenfelet. Az volt a szerencsénk, hogy voltak olyan játékosaink, akik könnyűvé tették a támadásunkat, de nem ezt szerettük volna. Hiányoznak a cserék, második számú játékosainkból hiányzik a tapasztalat, sokszor túlizgulják a helyzetet.” A magyar válogatott csütörtökön Koszovó ellen lép pályára. A világbajnokság első csoportkörében nem ez volt az első meglepő eredmény. A magyarok csoportjában sem,  Brazília ugyanis 30–25-re legyőzte a papíron jóval esélyesebbnek tartott Portugáliát, Horvátország pedig csupán 23–17-re verte Koszovót.

FÉRFI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG C-CSOPORT, 1. FORDULÓ Magyarország–Bahrein 34–30 (17–11) Gól: Máthé 9, Rosta 6, Borzas, Csomor 3-3, Gábor, Kerkovits, Schäffer, Ubornyák 2-2, Kecskés, Spekhardt, Szita, Szűcs, Tóth 1-1 A csoport további eredményei: Horvátország–Koszovó 23–17, Brazília–Portugália 35–30 A MAGYAROK TOVÁBBI PROGRAMJA Július 18., csütörtök (Pontevedra) 20.00: Magyarország–Koszovó Július 19., péntek (Pontevedra) 18.30: Magyarország–Horvátország Július 21., vasárnap (Pontevedra) 20.00: Magyarország–Portugália Július 22., hétfő (Pontevedra) 20.30: Magyarország–Brazília Tv: a Sport Tv a magyarok összes meccsét adja

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.