UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-17 19:25

Nem sikerült az U20-as férfi kosárválogatottnak a bravúr a B divíziós Eb-n Portugáliában: lecsúsztak a negyeddöntőről

Nem sikerült a bravúr! Az utolsó csoportmeccsén 78-41-re kikapott Izlandtól az U20-as férfi kosárlabda-válogatott a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon, így lecsúszott a negyeddöntőről, az alsóházban folytatja a küzdelmeket.

A magyar U20-as férfiválogatott Izland ellen lépett pályára a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon, a tét pedig a nyolc közé kerülés volt − csoportmásodikként.

Nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia Poór Péter U20-as csapatának Forrás: FIBA
Nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia Poór Péter U20-as csapatának Forrás: FIBA
Jól kezdett Pór Péter együttese, Katona Bence és Oroszi Bence ziccerei után utóbbi triplából talált be, míg az izlandiak nem tudtak mit kezdeni a magyar védekezéssel; 7−3 volt az állás a 6. percben. Rátvay Balázs és Takács Martin kosarai után már 11-4 is állt az eredményjelzőn, de jött az oroszok ellen, kedden is látott rövidzárlat: a hét pont előnyből egy pont hátrány lett (11−12). Az izlandiak feltámadása leginkább Hilmar Henningsonnak volt köszönhető, aki két triplát is értékesített az első tíz percben − írja a hunbasket.hu. Bár a második felvonás elején még egy pillanatra visszavették a vezetést Dancsecs Andrásék, végül teljesen leblokkolt a játékuk a pálya mindkét oldalán. A rivális sokkal jobban lepattanózott, és távolról is sikeresebb volt, így a 19. perc elején Pór Péternek már 10 pont fölötti hátránynál kellett időt kérnie (20–31). A nagyszünetben 13 pont volt a különbség (20−33), ami soknak tűnt (maximum 8 ponttal kaphattunk volna ki, hogy jól jöjjünk ki egy esetleges magyar-izlandi-fehérorosz hármas holtversenyből). A fordulás után semmit nem változott a játék képe, Dancsecs hármasa ellenére az izlandiak irányították a párharcot, és a 26. percre már 20 pont fölé hízott a különbség − Petursson dupláját követően (25−46). Az egyoldalú felvonás után gyakorlatilag elúszott a magyarok negyeddöntős esélye: fél óra játék után 26 ponttal voltak lemaradva (29−55). A záróetapban már csak az volt a kérdés, mennyire kapnak ki a srácok, de a Henningsson, Petursson duóval nem tudtak mit kezdeni, s emiatt a játékrész felénél elérte a 30 pontot is lemaradásuk (38−68). A végeredmény 78−41 lett az izlandiak javára, így eldőlt, hogy a 9-16. helyért folytathatják Poór Péterék.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS Csoportkör, 4. forduló Izland−Magyarország 78−41 (12−11, 21−9, 22−9, 23−12) A magyar csapat pontszerzői Dancsecs András 9 pont, Katona Bence 7, Sitku Márton 5, Oroszi Bence 5, Takács Martin 5, Rátvay Balázs 4, Kelenföldi Domonkos 2, Takács Milán 2, Frank Áron 2.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.