UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-18 17:06

EYOF: a leány kézilabdacsapat nagy reményekkel megy Azerbajdzsánba

A két évvel ezelőtti, aranyéremmel zárult győri EYOF után a bakui játékokra is a torna egyik esélyeseként utazik a magyar csapat, amely a házigazdákkal, a svájciakkal és a csehekkel került egy csoportba.

A két évvel ezelőtti győri játékok legemlékezetesebb sikerét talán a kézilabdás lányok érték el, miután az Audi Arénában telt ház előtt megnyerték a nyolccsapatos tornát. Nem akármilyen történet, hogy a napokban ugyanaz a társaság pont az impozáns kisalföldi sportcsarnokban parádézik az U19-es Európa-bajnokságon.

Két évvel ezelőtt magyar győzelemmel zárult a leány kézilabdatorna az EYOF-on Forrás: MKSZ
Két évvel ezelőtt magyar győzelemmel zárult a leány kézilabdatorna az EYOF-on Forrás: MKSZ
Az EYOF-on ugyanakkor idén is az U17-esek vesznek részt, magyar részről csak a lányok. S eddigi szereplésük alapján nyugodtan kijelenthetjük, az idei ifjúságiak sem számítanak éppen gyenge eresztésnek. Ifj. Kiss Szilárd együttese tavaly júliusban aranyéremmel tért haza a svédországi nyílt U16-os Európa-bajnokságról, és azóta sem szenvedett vereséget. Az augusztusi, szlovéniai korosztályos Európa-bajnokság és a bakui EYOF időben roppant közel van egymáshoz, így a szakvezetés két csapatra osztotta a lányokat. Az úgynevezett A-válogatott a kontinensviadalra, míg a nem sokkal gyengébb B-együttes Azerbajdzsánba készül. Ám a hazai leányutánpótlás elmúlt évét nézve aligha kell félteni az EYOF-ra vezényelt garnitúrát. A hétfőtől szombatig tartó tornán egyébként nyolc csapat indul. A mieink a házigazda Azerbajdzsánnal, Svájccal és Csehországgal kerültek egy csoportba. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.