UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-07-20 22:11

Atlétika: Németh Zsanett szerezte a Borasban zajló U20-as Eb első magyar érmét

Micsoda teljesítmény! A hatodik helyen a fináléba kvalifikáló Németh Zsanett negyedik kísérletre egészen 61.99 méterre hajította kalapácsát, ami bronzérmet ért a magyar atlétának.

Megszerezte első érmét a magyar küldöttség a svédországi Borasban zajló U20-as kontinensviadalon. Németh Zsanett kiválóan versenyzett, 61.99 méteres eredménnyel bronzérmet nyert. A szombathelyiek kalapácsvető tehetsége a döntőre időzítette a formáját, hiszen a hatodik helyről egészen a dobogó legalsó fokáig menetelt előre a fináléban. A magyar lány dobásai sorrendben: x, 61.12, 60.64, 61.99, x, 60.20. Rajta kívül Áts Viktóriának szurkolhattunk még a késő délutáni programban, aki a hármasugrás döntőjében 12.57 métert ugrott, és a 9. helyen végzett a kontinensbajnokságon.

Holnap a 4x400 méteres váltó is bizonyíthat Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség
Holnap a 4x400 méteres váltó is bizonyíthat Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség
Egyébként ötből öt – röviden így lehetne összefoglalni a svédországi U20-as Európa-bajnokság 3. versenynapját magyar szempontból, ugyanis a mai napon versenyzőink minden magyar érdekeltségű versenyszámban továbbléptek, egészen a döntőig. Októberben Buenos Airesben az Ifjúsági Olimpián ezüstrémes lett Endrész Klaudia, aki most újabb nagy tettre készülhet: 6.10 m-es ugrással bejutott a távolugrás fináléjába. A Répássy Hanna, Kőszegi Mira, Tóth Fruzsina, Simon Virág összetételű 4x400-as női váltó 3:41.23-as idővel harmadik helyen végzett előfutamában, így bejutott a szám vasárnapi esti döntőjébe. Ám ezekkel a sikerekkel még messze nem volt vége a napnak és a magyar hegemóniának: előbb női 400 m gáton tarolt két atlétánk, korosztályos országos csúcstartónk, Mátó Sára második lett a futamában 58.49-ces idővel, míg ifjúsági olimpikonunk, Molnár Janka a harmadik helyen ért célba futamában, 58.96-os idővel, így mindketten helyezéssel jutottak tovább a vasárnapi fináléba. Őket egy ifjúsági olimpiai ezüstérmes követte, Huller Dániel 51.66-os egyéni csúccsal, óriási hajrával a harmadik lett futamában, így szintén hellyel került be a döntőbe – tájékoztat a szövetség honlapja. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.