UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-21 12:55

Fizikailag felőrölte az ausztrál csapat Völgyi Péter együttesét a bangkoki U19-es vb-n

Óriásit küzdött a magyar leányválogatott a bangkoki U19-es világbajnokság második csoportmérkőzésén, de az ausztrálok lendületére nem volt ellenszerük Völgyi Péter tanítványainak. A lányok 10 ponttal, 81–71-re kikaptak, vagyis nem sikerült visszavágniuk a tavalyi U17-es vb-bronzmeccses vereségéért.

Néhány nappal a szarajevói U18-as Európa-bajnoki ezüstérem után nehezebbnél nehezebb ellenfelekkel kell felvennie a versenyt a magyar leányválogatottnak, amely pontosan ugyanazzal a kerettel viaskodik a bangkoki U19-es világbajnokság egyértelmű halálcsoportjában. Völgyi Péter leányai a kellemetlen stílusú Dél-Korea ellen meggyőző fölénnyel nyertek 92–68-ra. A második feladat viszont ennél jóval nehezebbnek ígérkezett, hiszen azzal az ausztrál válogatottal néztek farkasszemet, amely a tavalyi U17-es világbajnokság bronzmérkőzésén legyőzte a mieinket. Nos, már az első negyedben érződött, nehéz lesz visszavágni. Az ellenfél nagyon keményen védekezett, egyértelmű fizikai fölénybe került már a mérkőzés legelején. Isobel Antsey duplája után időt kért a magyar szövetségi kapitány, elvégre rendkívül szervezetten játszott a rivális, és ahhoz a csapata nem tudott felnőni. Most először Dombai Réka triplái sem segíthettek, mivel nemcsak ő, hanem úgy általánosságban az egész együttes pontatlanul célzott. Aztán az etap végére hirtelen varázsütésre feljavult a lányok játéka, Dombai, majd Aya Kéita triplája sokat segített ebben. Ezt követően jöttek a duplák, az utolsót Kiss Angelika szerezte, amely révén a negyed végén már a magyar együttes vezetett (17–18).

A magyar csapat nem tudta ellensúlyozni az ausztrálok fizikai és magasságbeli fölényét Forrás: FIBA
A magyar csapat nem tudta ellensúlyozni az ausztrálok fizikai és magasságbeli fölényét Forrás: FIBA
A második felvonásra azonban aligha emlékszik vissza szívesen Völgyi Péter és csapata. Az első etaphoz hasonlóan rosszul indítottak a lányok, Wentzel Nóra tripláját követően azonban azt lehetett gondolni, a magyar együttes felvette végre az ausztrálok által diktált tempót. Még 26–26-ra is ált a meccs, amikor újabb magyar hullámvölgy következett: Angyal Barbara hárompontosa ugyan gyönyörű volt, nem sokat ért, mivel az ausztrál Gemma Potter gondoskodott róla, hogy 11 pontos előnnyel vonuljon öltözőbe a csapata (44–33). A harmadik negyedben állandósult a két társaság közti fizikai különbség, valljuk be: az ausztrálok jobban bírták szusszal, ami persze érthető annak a fényében, hogy ők nem meneteltek Európa-bajnoki döntőbe egy héttel ezelőtt. Titkon még reménykedhetett a bravúrban Völgyi Péter csapata, hiszen a hátrány felét ledolgozta a játékrész végére (56–50). Az utolsó felvonásban minden erejét kiadta a magyar válogatott, Mányoky Réka triplájának, valamint Angyal Barbara kétpontosának hála egészen négy pontra zárkózott a rivális mögé, de aztán az ausztrálok végleg a maguk javára billentették a mérleg nyelvét: Lily Scanlon triplájára még reagált Kiss Angelika, Gemma Potter hárompontosa viszont már tényleg bevitte a kegyelemdöfést (81–71).

LEÁNY U19-ES KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BANGKOK (THAIFÖLD) Csoportkör, 2. forduló AUSZTRÁLIA–MAGYARORSZÁG 81–71 (17–18, 27–15, 12–17, 25–21) Magyarország: Angyal Barbara 15 pont, Dombai Réka 13, Kiss Angelika 12, Wentzel Nóra 10, Aya Kéita, Mányoky Réka 8-8, Horváth Fruzsina Réka 3, Boros Júlia 2. Szövetségi edző: Völgyi Péter A csoport másik mérkőzésén: Koreai Köztársaság–Egyesült Államok 67–89 A további program: Kedd: Magyarország–Egyesült Államok, 7.00 Szerda: nyolcaddöntő Péntek: negyeddöntő Szombat: elődöntő Vasárnap: helyosztó

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.