UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-07-23 20:34

A három lány három bronzérmet birkózott össze a magyar csapatnak az EYOF-on

A birkózó Szenttamási Róza és Vizi Flóra is harmadik helyen végzett a baki EYOF harmadik versenynapján. Bár első mérkőzését mindkét lány elveszítette, a folytatásban egyikük sem talált legyőzőre, így a magyar birkózócsapat már három bronzéremnél tart.

vizi_flora_birkozas_csapatkönyv
vizi_flora_birkozas_csapatkönyv
A baki Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál harmadik versenynapján négy fiatal magyar birkózó is érdekelt volt. A fiúk mezőnyében a 65 kilósok között a kötöttfogású Deák Zoltán és a szabadfogású Balázs Bálint menetelése is korán véget ért, bár utóbbi a negyeddöntőben búcsúzott. A lányok azonban Matyi Vivien (46 kg) tegnapi bronzérme után ma is kitettek magukért. Bár az 57 kg-os Szenttamási Róza első meccsén kikapott a norvég Hoiétól, ellenfele döntőbe jutott, így a tavalyi szkopjei kadét Európa-bajnokság 49 kg-os ezüstérmese vigaszágra került, ahol első meccsét magabiztosan, technikai tussal nyerte a litván Dantaitéval szemben. A bronzéremért az észt Plaserrel küzdött meg a magyar lány, és nagyot harcolva 4–3-ra győzött. Az 53 kilósok versenyében Vizi Flóra is vereséggel kezdett, a nyolcaddöntőben a hazai szőnyegen birkózó és később finalista azeri Mammadova nyert ellene 4–4 után utolsó ponttal. A vigaszágon azonban már tussal győzte le az ukrán Rillját, így a csepeli lány is a dobogóért birkózhatott. A bronzmeccsen a román Iurascu állt vele szemben, de Flóra 5−4-re nyert, és újabb érmet szerzett a megméretésen a magyar birkózócsapatnak, így Magyarország a három lány jóvoltából három bronzéremmel zárta az EYOF birkózóversenyét.

A magyar versenyzők mérkőzései Selejtezők Kf 65 kg: Kauhanen (finn)–Deák Zoltán 2−1 Nyolcaddöntők Női 53 kg: Mammadova (azeri)−Vizi Flóra '4−4 (később szerzett pont döntött) Női 57 kg: Hoie (norvég)−Szenttamási Róza 3−2 Szf 65 kg: Balázs Bálint–Krupinski (lengyel) 12−8 Negyeddöntő Szf 65 kg: Csovrebov (orosz)–Balázs 13−2 Vigaszági mérkőzések Női 53 kg: Vizi−Rillia (ukrán) tus 10−3-nál Női 57 kg: Szenttamási−Dantaite (litván) 12−0 Szf 65 kg: Hulnik (fehérorosz)–Balázs 10−0 Bronzmérkőzés Női 53 kg: Vizi−Iurascu (román) 5−4 Női 57 kg: Szenttamási−Plaser (észt) 4−3

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.