UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-07-25 12:58

Tenisz: három magyar áll még egyesben az utánpótlás Európa-bajnokságokon

Fajta Péter és Drahota-Szabó Dorka bravúrsikerekkel nyolcaddöntős egyesben a klostersi U18-as tenisz Eb-n, az U16-osok mezőnyében pedig Kalocsai Péter van még versenyben négy nap után Moszkvában.

Európa szerte három helyszínen zajlik a teniszezők korosztályos Európa-bajnoksága. Az U18-asok a svájci Klostersben, az U16-osok Moszkvában, az U14-esek pedig Csehországban, Mostban találkoznak a kontinens élmezőnyével.

Drahota-Szabó Dorka az egyetlen magyar, aki még egyesben és párosban is versenyben van az U18-as Eb-n Forrás: huntennis.hu
Drahota-Szabó Dorka az egyetlen magyar, aki még egyesben és párosban is versenyben van az U18-as Eb-n Forrás: huntennis.hu
A legidősebbek között egyesben búcsúzott a két „nagy név”, Makk Pétert az orosz Minyin, Nagy Adriennt pedig a fehérorosz Kuboreva állította meg már a 16 közé kerülésért. Ugyanakkor így is maradtak még magyar esélyek, miután Fajta Péter és Drahota-Szabó Dorka is nyolcaddöntős. Párosban Makkék búcsúztak, Nagyék viszont a Seminskaja, Spaka lett kettős felett aratott döntőszettes sikerükkel már nyolcaddöntősök. Oroszországban az U16-osok viadalán csak egy magyar maradt talpon a negyedik napra. Kalocsai Péter két sima kétszettes sikerrel kezdte az Eb-t, s a nyolc közé kerülést a hazai környezetben versenyző Kudrjasov ellen vívhatja ki. Az U14-esek mind kiestek Csehországban, közülük mindössze Mészáros Patrik nyert mérkőzést, de a nyolcaddöntőbe jutásért neki sem volt esélye a svéd Saarral szemben. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.