UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-07-28 19:15

Tenisz: egy bronzéremmel és negyeddöntőkkel zárultak a korosztályos Európa-bajnokságok

A Drahota-Szabó Dorka, Nagy Adrienn U18-as páros harmadik helye miatt marad emlékezetes az idei utánpótlás tenisz Eb. Egyesben a fiúknak ment jobban, Fajta Péter U18-ban, Kalocsai Péter U16-ban volt negyeddöntős.

Az elmúlt évekhez képest talán szerényebb reményekkel, de így is ütőképes csapatokkal várta a magyar teniszválogatott a korosztályos Európa-bajnokságokat. Elég, ha a párosban junior Australian Open-győztes Nagy Adriennre, vagy az egyesben junior Roland Garros-negyeddöntős Makk Péterre gondolunk.

A bronzérmes kettős: Drahota-Szabó Dorka és Nagy Adrienn Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
A bronzérmes kettős: Drahota-Szabó Dorka és Nagy Adrienn Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
Az U18-asok kontinensviadalát ezúttal a svájci Klostersben tartották. S meglepetésre nem a két „nagy név”, Makk és Nagy szerepelt a legjobban a magyarok közül. A fiúk mezőnyében Fajta Péter egészen a legjobb nyolcig menetelt, és a negyeddöntőben is csak döntő játszmában maradt alul a francia Rojer-vel szemben. A lányok között Drahota-Szabó Dorkának jött ki a leginkább a lépés, mivel egyesben csak a nyolcaddöntőben tudták megállítani. Párosban pedig közel álltak Naggyal az óriási bravúrhoz, az elődöntőben fehérorosz kettőstől kaptak ki, így bronzérmet nyertek. Az U16-osok moszkvai Eb-jén Kalocsai Péter magaslott ki a magyarok közül. Az egyesversenyben kitűnően menetelt a legjobb nyolcig, ahol az első kiemeltet is búcsúztató osztrák Andrejicet már nem tudta legyűrni. Az U14-es csehországi versenyen ezúttal nem sikerült maradandót alkotni, a négy magyarból csak Mészáros Patrik tudott egy mérkőzést nyerni. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.