UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2019-07-29 12:07

Evezés: bronzéremmel zárták a magyarok a floridai U23-as világbajnokságot

Újabb magyar siker született az U23-as floridai evezős világbajnokságon, miután a normálsúlyú kétpárevezős magyar egység, Preil Vivien és Gadányi Zoltána is felállt a dobogó harmadik fokára Sarasotában.

A női normálsúlyú kétpárevezős duó zárta a magyar válogatott szereplését a sarasotai U23-as világbajnokságon. A lányok magabiztosan kezdtek, és tartották a harmadik helyet. A mezőny 1000 méterig még együtt haladt, majd kissé szétszakadt, ám Preil Viviennek és Gadányi Zoltánának sikerült tartania az iramot a legjobbakkal. Kettősünk később sem szakadt le, végül harmadikként evezett át a célvonalon. Ezzel a férfi könnyűsúlyú ketteshez hasonlóan ők is világbajnoki bronzéremmel térhettek haza.

Preil Vivien és Gadányi Zoltána (jobbról) az U23-as vb eredményhirdetésén
Preil Vivien és Gadányi Zoltána (jobbról) az U23-as vb eredményhirdetésén
Dobai Tamás, Király Csaba, Kunstár Márk, Kiss Norbert, Szlovák Rajmund, Hopp Márton, Gerei Tamás, László Péter és kormányos Szalkai Ádám vasárnap reggel a sportág hazai történelmének az első U23-as nyolcasában versenyzett a vb B döntőjében. A csapat óriási harcban volt a francia nyolcassal a táv teljes szakaszán. Fej-fej mellett haladt a két hajó, közvetlenül a kanadaiak mögött. A magyar egység 1500 méternél még harmadikként haladt át az időmérőn, majd a fiúk küzdelmes hajrában felülkerekedtek francia riválisukon. A nyolcas tehát a második helyen haladt át a célvonalon, és ezzel a 8. helyen zárta a világbajnokságot.  Az amerikai megméretés sikeresnek könyvelhető, hiszen a magyarok két bronzéremmel, valamint egy-egy 8. és 11. hellyel zárták viadalt. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.