UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-01 19:44

Kézilabda: a magyar U17-es leányválogatott meggyőző játékkal rajtolt a celjei Európa-bajnokságon

Végig koncentrálva 31–18-ra győzött Szlovákia ellen a magyar U17-es leányválogatott a szlovéniai Celjében zajló Európa-bajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese így 13 pontos sikerrel, esélyeshez méltóan húzta be oly fontos nyitómérkőzését a kontinensviadal csoportkörében.

A győri leány U19-es Európa-bajnokság után újabb magyar együttes kezdte meg szereplését az öreg kontinens korosztályos színpadán. Ifj. Kiss Szilárd U17-es leánycsapata is önbizalommal telve vághatott neki a szlovéniai Eb-menetelésnek, elvégre tavaly veretlenül diadalmaskodott a göteborgi nyílt U16-os kontinensviadalon, illetve az idei megméretésre készülve olyan kézilabdanemzeteket fektetett két vállra, mint Franciaország vagy Dánia. Ettől függetlenül a szövetségi edző még korábban azt nyilatkozta honlapunknak, hogy egyetlen csoportriválist sem szabad alulbecsülni – még Szlovákiát sem –, mert akkor csúnyán pórul járhat a kvartettjét megnyerni szándékozó magyar együttes.

Ifj. Kiss Szilárd elégedett lehet az ifjúsági válogatott bemutatkozásával Forrás: MKSZ
Ifj. Kiss Szilárd elégedett lehet az ifjúsági válogatott bemutatkozásával Forrás: MKSZ
A lányok megfogadták a szakvezető tanácsát, és az első perctől kezdve koncentráltan kézilabdáztak északi szomszédunk ellen. Szükség is volt a magyarok részéről az egységes védekezésre, hiszen a szlovákok nagyon erősen kezdték a mérkőzést. Ennek megfelelően szorosan alakult az állás: 5 percet követően például 3–3-at, 10 perc után 4–4-et mutatott az eredményjelző, ebből is látszik, mennyire jól működött mindkét együttes védekezése. Ahogy telt az idő, a magyarok elmozdultak a szűk egygólos előnyről. Előbb Kajdon Blanka egész pályás, üres kapus góljával kihasználták az első emberelőnyüket, majd Koronczai Petra gyönyörű meglátásaival kihagyhatatlan helyzetbe hozta a beállós Bánhidi Barbarát. Az első játékrész végén a szlovák kapus bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy a mieink csak 3 góllal vezessenek (13–10). A folytatásban aztán romokba dőlt az ellenfél védekező fala: szinte csak egyet pislogtunk, és a magyar csapat máris 6 gólos fórban volt. Ehhez elengedhetetlen volt Koronczai hibátlan büntetőzése, valamint Kajdon bombaerős átlövései, amik rendre a rivális kapujában lassultak csak le. Tíz perccel a vége előtt a mieink már 10 góllal vezetettek, egész egyszerűen felőrölték riválisukat. A második félidőben rengeteg könnyű találatot szereztek ifj. Kiss Szilárd tanítványai, hála Bukovszky Anna bravúrjainak és gyors indításainak, amelyekből Farkas Johanna révén szép lerohanásos gólok születtek. A magyar együttes 31–18-ra nyert Szlovákia ellen, és legközelebb az osztrákokkal néz farkasszemet a második csoportmérkőzésen.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) B-CSOPORT, 1. FORDULÓ Magyarország–Szlovákia 31–18 (13–10) Gólok: Koronczai 8, Farkas 5, Kajdon, Bánhidi 4-4, Horváth 3, Kürthi, Juhász, Mérai 2-2, Vámos 1 A MAGYAROK TOVÁBBI PROGRAMJA Augusztus 2., péntek 17.00: Magyarország–Ausztria Augusztus 4., vasárnap 17.00: Magyarország–Románia

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.