UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-08-02 18:11

Kajak-kenu: tizennégy döntőben nyertek kilenc érmet a magyarok a Pitesti-ben zajló ifjúsági és U23-as világbajnokságon

Letaglózta a mezőnyt a magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott a Pitestiben zajló korosztályos világbajnokságon. A Makrai Csaba vezette csapat pénteken négy-négy arany- és ezüst-, valamint egy bronzérmet szerzett Romániában.

Nem fogta vissza magát az ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott a pitesti világbajnokság pénteki versenynapján: rögtön két aranyéremmel kezdte a délutáni döntőket: előbb a Szellák Szabina, Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Csikós Zsóka alkotta ifi K−4-es nyert 500 méteren, majd Redl András ifi K−1 1000 méteren győzött hatalmas fölénnyel (több, mint 3 másodperccel).

Zupkó Vanda (középen) nem talált legyőzőre a világbajnokságon Forrás: kajakkenusport.hu
Zupkó Vanda (középen) nem talált legyőzőre a világbajnokságon Forrás: kajakkenusport.hu
A következő arany Zupkó Vanda nevéhez fűződik, aki az ifjúságiak K−1 1000 méteres távján végig vezetve aratott diadalt − írja a kajakkenusport.hu. Ha valaki azt gondolta volna, ezzel vége a sikereknek, tévedett: az U23-as korosztályban Koleszár Mátyás és Németh Viktor kajakos duója ugyancsak nagyon magabiztos győzelmet aratott a leghosszabb távon. Ezüstérmet nyert 500 méteren Bragato Giada (U23 C−1) és a Kiss Blanka, Pupp Noémi, Sólyom Dóra, Katrinecz Rita (U23 K−4) alkotta egység, 1000 méteren pedig Pupp Noémi egyesben másodikként ért célba behúzott úgy, hogy mindössze 0.033 másodperccel maradt el a bajnok német, Jule Hakétól. Mindemellett Őry Zsombor és Erdélyi Tamás (ifjúsági K−2) is ezüstérmes lett. Az U23-as férfi kajakosok 1000 méteres versenyében Varga Ádám bronzérmet szerzett. Ugyanezen a távon Adolf Balázs (U23 C−1) a negyedik, a Horváth Benedek, Besenyei Ádám (ifi C−2) páros a hetedik, a Fejes Dániel, Simon Sebestyén (U23 C−2) egység pedig a nyolcadik helyen zárt, míg Vass Zoltán (ifi C−1) a B döntőben lett második. Pénteken 14 számban rendeztek döntőt, ezekben kilenc magyar érem született. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.