UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-02 19:15

Leány U17-es kézilabda Eb: az osztrákok legyőzésével szinte már középdöntős a magyar válogatott

Az első néhány percet leszámítva meggyőző sikert aratott a magyar együttes a második mérkőzésén is a celjei leány U17-es kézilabda Eb-n. Ifj. Kiss Szilárd csapata ezúttal az osztrákokat verte 33–23-ra, és ezzel nagyon közel került a továbbjutáshoz.

A munkás első félidő után fölényes sikert aratott a magyar válogatott a szlovákok ellen a szlovéniai Celjlében zajló leány U17-es kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Ifj. Kiss Szilárd együttesére a remek csütörtöki start után pénteken újabb feladat várt, a nyitó napon a románokat legyőző osztrák alakulat jelentette a következő akadályt.

A tízgólos Kajdon Blanka az osztrákok ellen is a magyar csapat vezére volt Forrás: EHF
A tízgólos Kajdon Blanka az osztrákok ellen is a magyar csapat vezére volt Forrás: EHF
A késő délután kezdődött összecsapás elején Ausztria legjobbjai megmutatták, miért is múlták felül a románokat, jól tartották a lépést a lényegesen esélyesebb magyar válogatottal. Az első negyedóra kemény küzdelme után azonban egyre inkább átvették az irányítást a lányok, a játékrész hajrájában kiharcolt kettős emberelőnnyel pedig néhány perc leforgása alatt gyakorlatilag el is döntötték a találkozót. A félidei hétgólos előny megnyugtatónak érződött, különösen az erőviszonyok ismeretében (17–10). A folytatásban a várakozásoknak megfelelően nem is forgott veszélyben a siker, bár az osztrákok egy darabig tartották a hat-hétgólos különbséget. A hajrára, ahogyan várható volt, elkezdett nyílni az olló, az újabb nagyon nyugodt végjátékban tíz góllal győzött a magyar csapat (33–23). A találkozó után az együttes vezetőedzője, ifj. Kiss Szilárd elégedetten értékelt az utanpotlassport.hu-nak: „Nagy téttel bírt a mérkőzés, hiszen az osztrákok csütörtökön legyőzték a románokat. Az elején jöttek is lendületből, frissek voltak, aztán viszont rendszert váltottunk, tetszett a védekezésünk, ötletesebb lett a támadójáték, talán még kapusteljesítményben kellene javulnunk. Örülök, hogy a második félidőre már oldottabb lett a játék, aminek fontos, tízgólos győzelem lett az eredménye.”

Leány U17-es Európa-bajnokság, Celje (Szlovénia) Csoportkör, 2. forduló MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 33–23 (17–10) A magyar gólszerzők: Kajdon 10, Koronczai 9, Farkas 5, Kürthi 3, Faragó 2, Horváth, Mérai, Vámos, Woth 1-1 A csoport másik mérkőzésén: Románia–Szlovákia, 19. A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Ausztria 2/2, 3. Románia 0/1 (24–26), 4. Szlovákia 0/1 (18–31) A magyar válogatott további programja: Augusztus 4., vasárnap: Magyarország–Románia, 17.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.