UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-08-03 20:06

Kajak-kenu: Lucz Anna megvédte világbajnoki címét az U23-asok között

Lucz Anna kajak egyes 200 méteren megvédte világbajnoki címét a romániai U23-as és ifjúsági kajak-kenu vb-n, de dobogóra, annak az alsó fokára állhatott még Rendessy Eszter az ifik között K-1 200-on, valamint az ifjúsági kenu kettesben a Gönczöl Laura, Opavszky Réka páros, szintén a legrövidebb távon. Az 500 méteres selejtezőkből délután minden magyar egység továbbjutott. Az előző versenynapon, pénteken négy arany-, négy ezüst-, és egy bronzérmet gyűjtött a csapat.

A romániai Pitestiben zajló U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon a tavalyi győzelme után ismét bajnoki címet szerzett K-1 200 méteren a 20 éves Lucz Anna az U23-asok között.

lucz fisu.net
lucz fisu.net
„Délután már erősítettem is Blankával – mesélte nevetve a világbajnoknő, aki K-2 200 méteren Blankával rajthoz áll a szegedi felnőtt világbajnokságon is – A rajtom tényleg jól sikerült, éreztem, hogy vezetek, de a táv felétől nagyon jött fel rám az orosz lány, aki tavaly is második lett mögöttem. A célba érve nem tudtam eldönteni, hogy melyikünk nyert, szerencsére megláttam a parton a szüleimet, akik nagyon örültek...” Lucz Anna 16 századdal verte meg az orosz Krisztyina Kovnyirt, a harmadik helyezett a dán Bolette Iversen lett. “A tavalyi győzelem könnyebb volt, akkor meglepetésre nyertem, idén pedig már várták tőlem , hogy újra világbajnok legyek. Nem úgy sikerült a pálya, ahogy szerettem volna, sokat álltam a rajt előtt, ideges is voltam, szerintem annak tudható be, hogy már féltávnál elkötöttem, így a jó rajt ellenére majdnem utolértek. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy mégis sikerült nyerni, mostantól gőzerővel készülök a felnőtt-világbajnokságra” – tette hozzá Anna. Rendessy Eszter pénteken a női négyes tagjaként lett világbajnok, szombaton ifi K-1 200 méteren szerzett harmadik helyet. Ifjúsági olimpiai bajnokunk tavaly 500 egyesben lett aranyérmes, idén abban a számban Kőhalmi Emese indul. Eszter most viszont megmutatta, hogy a legrövidebb távon is a legjobbak közé tartozik, fehérorosz és olasz ellenfele mögött lett bronzérmes 200-on,
unnamed(1)
unnamed(1)
Bronzérmes lett a Gönczöl Laura, Opavszky Réka duó is ifjúsági C-2 200 méteren. A magyar páros óriási versenyben szerezte meg a harmadik helyet a kínai és a kanadai egység mögött. Gönczöl Laura egyesben is bejutott a C-2 200-as döntőbe, ahol hetedik lett, míg az U23-as női C-2-es A döntőben kilencedik a Kisbán Zsófia, Bragato Giada összeállítású magyar hajó, szintén a legrövidebb távon. Jól szerepelt a magyar válogatott a délutáni 500 méteres selejtezőkben is, ezen a távon ugyanis minden egységünk versenyben maradt. Egyből a vasárnapi döntőbe jutott futamgyőztesként ifjúsági K-4 500 méteren az Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Tamási Zsombor, Vajda Bence összeállítású egység, az U23-as férfi négyes, amelyben Béke Kornél, Varga Ádám, Németh Viktor és Koleszár Mátyás foglal helyet, Pupp Noémi U23 K-1-ben, a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter duó ifi K-2-ben, valamint a címvédő Biben Karina, Bakó Olga összeállítású U23-as kajakpáros. Előfutam-másodikként jutott a döntőbe a Gönczöl Laura, Opavszky Réka ifi kenupáros, az U23-as női kenus mezőnyben pedig Kisbán Zsófia és Bragato Giada került harmadik helyével egyből a fináléba. Szintén nyerte előfutamát Kőhalmi Emese és Rédl András, mindketten ifjúsági K-1-ben, ők a középfutamban folytathatják, ahogy U23 K-1-ben Gecse Márton, ifjúsági C-4-ben Horváth Benedek, Kollár Kristóf,  Hodován Dávid, Besenyei Ádám, U23 C-2-ben pedig a Zombori Dominik, Koleszár Zoltán páros. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.