UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-04 19:27

Leány U17-es kézi Eb: átrobogott a románokon is a hibátlan mérleggel középdöntős magyar válogatott

A szoros első tíz perc után nem adott esélyt a románoknak, és százszázalékos mutatóval zárta a csoportkört a magyar csapat a szlovéniai Celjében zajló leány U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese a 39–32-es siker után készülhet a középdöntőre, a svéd és a norvég válogatottra.

Alighanem az Eb előtt kevesen gondolták, hogy tét nélküli találkozót játszik egymással a magyar és román ifjúsági válogatott a csoportkör harmadik fordulójában. A legerősebb csoportriválisnak tartott ellenfél azonban az osztrákoktól és a szlovákoktól is kikapott, így korán elvesztette középdöntős reményeit, miközben a mieink hibátlanok maradtak, és biztos továbbjutóként készülhettek a harmadik feladatra a celjei U17-es kontinenstornán.

Farkas Johanna remekül játszott, és hét gólt szerzett a románok ellen Forrás: EHF
Farkas Johanna remekül játszott, és hét gólt szerzett a románok ellen Forrás: EHF
Az összecsapás elején nem látszott nagy különbség az együttesek között 7–6-ra még vezettek is a románok. Az első tíz perc után viszont a magyar csapat elkezdett elszakadni ellenfelétől, s ahogyan volt az idő előrehaladtával egyre csak nőtt az előnye. A félidőre mindez ötgólosra duzzadt, Farkas Johannáék remekeltek támadásban, huszonegyszer vették be a román kaput (21–16). Az újabb siker és a százszázalékos mérleg a folytatásban sem forgott veszélyben, ifj. Kiss Szilárd alakulata magabiztosan tartotta az előnyét. Igaz, ezúttal az első két meccsel szemben nem lett meg a végére a tízgólos különbség. De ki ne lenne boldog a 39–32-es sikerrel Románia ellen? A továbbra is hibátlanul robogó válogatott szövetségi edzője is elégedetten értékelt az utanpotlassport.hu-nak: „Bár tét nélküli mérkőzés volt, de komolyan vettük – kezdte ifj. Kiss Szilárd. – Két sorral kézilabdáztunk, gyakorolni szerettünk volna a következő két meccsre, a legfontosabb az volt, hogy mindenki játékban maradjon. A következő két meccsből egyet meg kell nyernünk a négy közé kerüléshez, de egyelőre csak a svédekre figyelünk. Láttuk, nagy tempót diktálnak, komoly csatára számítunk ellenük.” Ahogyan a szakvezető mondta, már az is eldőlt, hogy a középdöntőben két skandináv riválissal találják szemben magukat a lányok: kedden a svédek, szerdán a norvégok következnek.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Celje (Szlovénia) Csoportkör, 3. forduló MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 39–32 (21–16) A magyar gólszerzők: Kajdon 8, Farkas 7, Mérai 6, Juhász 4, Horváth, Koronczai, Kürthi, Rittlinger, Vámos, Woth 2-2, Bánhidi, Faragó 1-1 A csoport másik mérkőzésén: Ausztria–Szlovákia, 19. A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/3 mérkőzés, 2. Ausztria 2/2 (49–57), 3. Szlovákia 2/2 (49–61), 4. Románia 0/3 A magyar válogatott középdöntős programja: Augusztus 6., kedd: Magyarország–Svédország, 19. Augusztus 7., szerda: Magyarország–Norvégia, 19.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.