UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-08-04 09:42

Tenisz: sikerrel vették az U18-as lányok a csapat Eb-selejtezőjét, jöhet a granville-i nyolcas döntő

Harmadik lett az olaszországi selejtezőtornán, így hétfőtől a franciaországi Granville városában szerepelhet a csapat Európa-bajnokság döntőjében a Drahota-Szabó Dorka, Jánosi Luca, Nagy Adrienn összetételű U18-as teniszválogatott. A másik három magyar együttesnek nem sikerült a továbbjutás.

Az U14-es és U12-es teniszezők csapat Európa-bajnoksága már korábban lezajlott, a selejtezőből azonban nem sikerült a magyaroknak a döntőbe jutniuk. Az U18-asok és az U16-osok mezőnyében azonban már sikerült a bravúr – számolt be a Magyar Tenisz Szövetség honlapja.

Hétfőtől már a franciaországi nyolcas döntőben szerepelhetnek az U18-as lányok Forrás: huntennis.hu
Hétfőtől már a franciaországi nyolcas döntőben szerepelhetnek az U18-as lányok Forrás: huntennis.hu
Méghozzá az U18-as lányoknak. Az olaszországi Maglie városában rendezett selejtezőtornán a Drahota-Szabó Dorka, Jánosi Luca, Nagy Adrienn összeállítású együttes előbb 2:1-re verte a horvátokat, az elődöntőben viszont 2:0-ra kikapott a spanyoloktól. A házigazdák elleni bronzmeccs minden izgalma az utolsó, párosmérkőzésben sűrűsödött, amelyet döntő játszmában 12:10-re húzott be Drahota-Szabó és Nagy. A siker pedig kvalifikációt ért a franciaországi Granville-ben hétfőtől szerdáig tartó nyolcas döntőre, amelyen a francia, a szlovák, a brit, a spanyol, a fehérorosz, az orosz és a török csapattal mérhetik össze a tudásukat a lányok. A másik három magyar alakulat elvérzett a selejtezőben. Az U18-as fiúk a lányokhoz hasonlóan harmadikak lettek az olaszországi Todiban, a bronzérem azonban esetükben nem ért továbbjutást, ahogyan az U16-os fiúk és lányok hatodik helye sem a németországi Mannheimben, illetve a csehországi Rakovnikban. Nagy Adriennék mindenesetre ott vannak Granville-ben, a nyolcas döntőben. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.