UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-05 19:15

Ha jó napjuk van, bárkit elkaphatnak – a fiú U19-es kéziválogatott kedden kezd a szkopjei vb-n

A fiú ifjúsági kézilabda-válogatott kedd este Tajvan ellen játssza első mérkőzését a szkopjei U19-es világbajnokságon. Kárpáti Krisztián úgy gondolja, hogy ha gárdája a legjobbját nyújtja, nagy meglepetésekre lehet számítani. Márpedig erre készülnek.

Kezdődik a nyár utolsó kézilabda-világversenye. Ezúttal az U19-es fiúkon a sor, hogy bebizonyítsák, akár a világ legjobbjaival is felveszik a versenyt. Az U21-es vb-n a halálcsoportba került magyar csapat a várakozásoktól elmaradva csak a 15. helyen végzett.

Kőhegyi Ákosra Szkopjében is nagy szerep hárulhat Forrás: MKSZ
Kőhegyi Ákosra Szkopjében is nagy szerep hárulhat Forrás: MKSZ
Annyi biztos, hogy az ifjúsági együttesnek sem lesz egyszerű dolga az észak-macedóniai vb-n, ugyanis az Eb-címvédő svédekkel, a franciákkal és feltörekvő egyiptomiakkal került egy csoportba. S akkor még az ágról nem is beszéltünk, amelyen a horvátok, a spanyolok, valamint a norvégok is helyet kapnak. „Úgy gondolom, hogy ha jó napunk van, bárkit elkaphatunk – kezdte az utanpotlassport.hu-nak a válogatott szövetségi edzője, Kárpáti Krisztián. – Ugyanakkor az is előfordult már, hogy gyengébb képességű együttessel játszottunk szoros mérkőzést. A jó védekezés lehet az alap, ha sikerül huszonöt gól alatt tartani az ellenfeleket, meglepetésre lehetünk képesek.” Ugyanis ennek az együttesnek a védekezés lehet a legnagyobb erőssége. S a főpróba sem sikerült rosszul, hisz a múlt héten, Balatonbogláron a kétgólos vereség után a fiúk 29–15-re kiütötték a szlovénokat. Kárpáti a célokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, az utolsó napig versenyben szeretnének lenni, és ehhez az kell, hogy a legjobb nyolc közé jussanak.
Kárpáti Krisztián bízik a csapatában és a jó szereplésben Forrás: MKSZ
Kárpáti Krisztián bízik a csapatában és a jó szereplésben Forrás: MKSZ
A lányok parádés szereplése mellett a férfiszakágnak nincs könnyű dolga, de a szövetségi edző szerint szó sincs arról, hogy rossz irányba mennének. „Annak ellenére, hogy a fiúkkal dolgozunk, nagyon büszkék vagyunk a lányokra, hiszen utánpótlásban most ők a legjobbak. És a laikusok meg a szurkolók csak azt látják, hogy náluk sorra jönnek az aranyérmek, míg nálunk ez egyelőre elmarad. Azt gondolom, a fiúknak több időre van szükségük ehhez – hozzátéve, hogy persze tisztában vagyunk a hiányosságokkal –, de biztos vagyok benne, jó irányba haladunk.” Idő ide vagy oda, a játékosok ígérik, kőkeményen nekimennek az ellenfeleknek Szkopjéban. A válogatott irányítója, Bognár Alex úgy fogalmazott, a szó jó értelmében képesek elhinni, hogy a legjobbakat is legyőzhetik. Itt az ideje, hogy az álmok valóra váljanak!

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia) A csoportbeosztás: A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Szlovénia, Norvégia, Chile, Szaúd-Arábia B-csoport: Svédország, Franciaország, Magyarország, Egyiptom, Tajvan, Kanada C-csoport: Dánia, Bahrein, Észak-Macedónia, Japán, Argentína, Nigéria D-csoport: Izland, Németország, Szerbia, Tunézia, Brazília, Portugália A magyar válogatott programja: Augusztus 6., 20.30: –Tajvan Augusztus 7., 20.30: –Kanada Augusztus 9., 18.30: –Franciaország Augusztus 10., 18.30: –Svédország Augusztus 12., 18.30: –Egyiptom

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.