UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-08-05 11:38

Jégkorong: a leány U18-as válogatott hatodik lett Svédországban

Két vereséggel fejezte be, így a hatodik lett a januári, németországi világbajnokságra készülő leány U18-as jégkorong-válogatott a hétvégén véget ért svédországi nemzetközi tornán – számolt be az MJSZ honlapja.

A leány U18-as jégkorong-válogatott a stockholmi World Selects Invitational nemzetközi torna utolsó játéknapján az olasz csapattal találkozott. A mieink Ivády Nina 2. percben szerzett találatával kerültek előnybe, és egészen a 16. percig vezettek, akkor egyenlített az ellenfél. A második játékrészben sokáig nem esett újabb gól, de az utolsó percben az olaszok emberhátrányból betaláltak, és erre már nem tudott válaszolni az együttes.

Két meccset nyert Svédországban a magyar válogatott Forrás: MJSZ
Két meccset nyert Svédországban a magyar válogatott Forrás: MJSZ
Délután az észak-amerikai játékosokból álló Pro Hockey White várt a magyarokra. A rivális a 4. percben megszerezte a vezetést, de Józsa Orsolya gyorsan egyenlített. Az ellenfél a 9. percben került újra előnybe, majd még egy emberelőnyös góllal növelte a különbséget. A második felvonásban a két Pro Hockey-találat között Lendvai Kata faragott az eredményen, de így is 3–2-es vereség lett a vége. A januári I/A csoportos vb-re készülő magyar válogatott így egy rendes játékidős és egy hosszabbításos győzelemmel a hatodik helyen zárta a svédországi viadalt.

A magyar válogatott eredményei: Magyarország–Pro Hockey Blue (Észak-Amerika) 2–7 Magyarország–Germany Select (Németország) 0–4 Magyarország–Sweden Select (Svédország) 3–2 – hosszabbítással Magyarország–Finland Select (Finnország) 9–0 Magyarország–Italy Select (Olaszország) 1–2 Magyarország–Pro Hockey White (Észak-Amerika) 2–6

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.