UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-08-06 12:13

Kosárlabda: az U18-as fiúválogatott a 15. helyen zárta a nagyváradi B divíziós kontinensbajnokságot

A Forray Gábor vezette fiú kosárválogatott a 15. helyen zárta a nagyváradi U18-as, B divíziós Európa-bajnokságot. Cikkünkből kiderül, mi történt a kontinenstornán.

Az U18-as fiú kosárválogatott úgy utazott a nagyváradi B divíziós Európa-bajnokságra, hogy a 9−10. hely valamelyikén szeretné zárni a megméretést. Erről beszélt a csapat vezetőedzője, Forray Gábor is a kontinenstorna előtt honlapunknak:

A 15. helyen zárta az U18-as fiúcsapat a nagyváradi Európa-bajnokságot Forrás: FIBA
A 15. helyen zárta az U18-as fiúcsapat a nagyváradi Európa-bajnokságot Forrás: FIBA
„Soha nem foglalkozom a csoportbeosztással, mivel ez olyan dolog, ami ellen nem tehetek semmit; mintha esne az eső vagy túl meleg lenne. Persze, feltérképeztük az ellenfeleinket a csoportban: a svédek és a beloruszok abszolút kiemelkednek, és a portugálok is jó erőt képviselnek. Ausztria és Koszovó alakulatát biztos, hogy meg kell előzzük. A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni.” A mester „jóslata” többé-kevésbé igazolódott a csoportban; szépen kezdtek a srácok Koszovó ellen (78−55), a folytatásban viszont a portugálok (62−73), a beloruszok (72−97) és a svédek (56−82) is jobbnak bizonyultak. A három vereség azt jelentette, hogy elszállt az alakulat esélye a negyeddöntőbe jutásra, továbbá fennállt annak a veszélye, hogy a 17−24. helyért kell játszania a folytatásban azért, hogy elkerüljék a kiesést a C divízióba. Ennek érdekében az osztrákokat kellett legyőzni, és az nem is okozott problémát: 72−55. A 9-16. helyért az első rivális Bosznia-Hercegovina együttese volt, ám nem sikerült a győzelem, Forray csapata 76−60-as vereséget szenvedett. Ezután a magyarok a 71–71-es rendes játékidőt követően 86–79-re kaptak ki Bulgáriától, így a 15. helyért játszhattak Írország ellen. Az alakulat az utolsó mérkőzésén végül könnyedén, 91–66-ra nyert. Az Európa-bajnokságot Izrael nyerte, ezüstérmes lett Lengyelország, míg a bronzérmet a csehek szerezték meg. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.