UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-08-06 16:15

Wentzel Nóra, az U18-as kosárválogatott játékosa: „Maratoni nyár, maratoni küzdelem, nagy élmények”

A kosárlabda-szövetség honlapján interjú jelent meg a 18 éves Wentzel Nórával a nyári világversenyeken történtekről. A csapat ugyanis alig több mint három héten belül szerzett ezüstérmet a szarajevói U18-as Európa-bajnokságon, majd lett tizedik az eggyel nagyobbak világbajnokságán, Bangkokban.

Nem akármilyen túráról érkezett három hét után haza a leány U18-as kosárválogatott. Az egész a szarajevói Európa-bajnokságon kezdődött, amelyen csupán egy lépésre voltak attól a lányok, hogy bevéssék magukat a magyar kosárlabdasport történelemkönyvébe, hiszen soha nem volt még példa arra, hogy bármely leány- vagy női válogatott kontinenstornát nyerjen az A divízióban. A csoda végül elmaradt, mivel a hölgyeknek – az olaszok elleni elveszített finálé következtében – be kellett érniük az ezüstéremmel. Nem sokkal később, a bangkoki U19-es világbajnokságon tizedik lett Völgyi Péter együttese, amelynek tagja volt a PEAC-Pécs 18 esztendős hátvédje, Wentzel Nóra is.

Wentzel Nóra a bangkoki U19-es világbajnokságon Forrás: FIBA
Wentzel Nóra a bangkoki U19-es világbajnokságon Forrás: FIBA
− Hogyan élted meg a közel egy hónapig tartó összezártságot a nemzeti alakulattal? Segített volna, ha nem egymást követi az Eb és a vb? − Az idei nyár nagyon sajátos volt ez utóbbi szempontból. Úgy gondolom, hogy egy világverseny is nagyon sok energiát kivesz a játékosokból. Nehéz volt erőnlétben és mentálisan végig ugyanazon a szinten pörögni. Ebben a szituációban mindannyiunknak megvoltak a mélypontjai, ami szerintem teljesen normális, de azért voltunk csapat, hogy átsegítsük egymást ezeken a nehézségeken. − Mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel? − Véleményem szerint az Eb-ezüstérem nagyon szép eredmény, függetlenül attól, hogy elmondhatatlanul fájt a vereség a döntőben. Természetesen nem vagyok maradéktalanul elégedett magammal, voltak jó meccseim, illetve gyengébbek, de mindig próbáltam a maximumot nyújtani, és küzdeni a végsőkig. − Általában hatodik emberként számít rád a mester a válogatottban, lendületet, kreativitást vittél a játékba. Milyen utasításokkal szokott ellátni a vezetőedző a meccsek előtt? − A pályán fő feladatként védekező szerep hárult rám, sokszor az, hogy melyik kulcsjátékost kell külön fognom. − Ha egy mondatban kellene összefoglalnod az elmúlt egy hónap eseményeit, hogy szólna az a mondat? − Maratoni nyár, maratoni küzdelem, nagy élmények. A teljes interjút ITT olvashatja el. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.