- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Az ötödik helyért játszhat tovább a női U20-as kosárválogatott Klatovyban, az Európa-bajnokságon

Jól szerepelt mostanáig a Gáspár Dávid vezette U20-as női válogatott Klatovyban, az A divíziós Európa-bajnokságon. A csoportkörben könnyedén verték a beloruszokat (82−50) és a litvánokat (62−47), emellett vállalható vereséget szenvedtek a kvartett favoritjának számító belga együttessel szemben (58−64).

Tóth Orsolyáék az ötödik helyért pattogtathatnak tovább Forrás: FIBA [1]

Tóth Orsolyáék az ötödik helyért pattogtathatnak tovább  •  Forrás: FIBA

Jöhetett a nyolcaddöntő, ezzel együtt a portugálok elleni párharc. Tóth Orsolyáék szép játékot bemutatva, 65−53-as győzelemmel jutottak tovább, ahol a torna egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott francia válogatottal kellett farkasszemet nézniük.

Kemény védekezéssel kezdték a hölgyek a párharcot, közel másfél percet kellett várni az első kosárra: Czukor Dalma dobott duplát. A magyarok irányították a mérkőzés első szakaszát, Pusztai Petra is brillírozott, ennek pedig az volt az eredménye, hogy 4:30 perc után négypontos előnyre tettek szert Gáspár tanítványai (10−6). Ekkor azonban ritmust váltottak a franciák, beindultak; Awa Trasi, Emmanuelle Tahene és Tima Pouye is megállás nélkül szórta a pontokat, miközben a magyarok mindössze négyet értékesítettek. Ennek köszönhetően alakult ki a negyed végére a nem túl biztató, tizennégy pontos hátrány (14−28).

A játék képe mit sem változott a folytatásban. Amíg Trasi, Pouye, valamint Tahane megállíthatatlan volt, addig Radócz Fanniék szenvedtek a palánk alatt. Habár kevesebb kosarat kaptak, mint az első felvonásban, ez mégis kevés volt, hiszen összesen négy pontot dobtak. A szünetre így 18−46-tal kellett levonulniuk.

Tenyér Zsófia kettesével kezdődött a harmadik játékrész, amelyre nem sokkal később érkezett Pouye válasza, ráadásul 2+1-es. Négy perc után is szépen tartották ebben a negyedben a lépést Jáhni Zsófiáék (4−5), ám Serena Manala tovább duzzasztotta a rivális előnyét. Ez a tíz perc lett az eddigi legszorosabb, ám behúzni nem sikerült (13−16).

Nem hogy nem fordult a kocka a záró etapban, de nyolc percig pontot sem sikerült dobniuk a magyaroknak, miközben a franciák tizenkettőig jutottak. Végül több mint negyven ponttal, 76−33-ra kaptak ki a lányok, így az 5-8. helyért játszhatnak tovább szombat délután 13 órakor. Az ellenfél a spanyol válogatott lesz.

NŐI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KLATOVY
Negyeddöntő
Franciaország−Magyarország 76−33 (28−14, 18−4, 16−13, 14−2)
A magyar csapat pontszerzői
Czukor Dalma, Pusztai Petra, Tóth Orsolya 6-6 pont, Révész Boróka 5, Kovács Kitti, Radócz Fanni, Tenyér Zsófia, Jáhni Zsófia, Király Andrea 2-2

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.