UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-08-09 16:53

Jégkorong: kerethirdetés az U18-as Olimpiai Reménységek Versenyére

Huszonhét játékossal a bő keretben készülhet az U18-as fiúválogatott az augusztus 22–24. között a budapesti Tüskecsarnokban megrendezendő Olimpia Reménységek Versenyére. Svasznek Bence együttese idén a szlovákokkal, a lengyelekkel, valamint az olaszokkal mérkőzik meg a szezon eleji megméretésen.

Az idény a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Olimpiai Reménységek Versenyével rajtol a magyar U18-as fiúválogatottnak. Ráadásul duplán déjà vu érzése lehet majd Svasznek Bence csapatának, elvégre az előző évben és idén is a budapesti Tüskecsarnokban rendezik a nemzetközi utánpótlástornát.

A fehérvári vb-bronzérem után újabb sikereket aratna az U18-as fiúválogatott Forrás: IIHF
A fehérvári vb-bronzérem után újabb sikereket aratna az U18-as fiúválogatott Forrás: IIHF
A divízió 1/B csoportos magyar ifjúsági válogatott ellenfelei kétharmad részt ugyanazok lesznek, akik egy éve: a mieink sorrendben a lengyelekkel, az olaszokkal és a szlovákokkal néznek farkasszemet, azaz Románia helyett erősebb kihívó érkezik. A lengyelek és az olaszok a jövő tavaszi világbajnokságon is egy csoportban lesznek velünk, így ilyen szemmel is érdemes vizsgálni a velük szemben vívott párharcok eredményét. A szlovákok a 2019–20-as szezonban a divízió 1/A-ban érdekeltek, mivel kiestek az A-csoportból. 2018 augusztusában a Svasznek Bence irányította magyar gárda nagyon szépen helytállt a Tüskecsarnokban, hiszen Lengyelországot és Romániát magabiztosan verte, majd végig partiban volt Szlovákiával, amely csak nehezen tudta megszerezni a győzelmet. A szakmai stáb már kijelölte a bő keretet a két hét múlva esedékes tornára, ebben 3 kapus, 9 hátvéd és 15 csatár szerepel. Összesen tizennégy klub ad játékost a névsorba, ketten-ketten Svédországban, valamint Finnországban légióskodnak, de meghívót kapott a Kanadában vitézkedő Szekeres Tamás is.

AZ ORV-RE KÉSZÜLŐ U18-AS FIÚVÁLOGATOTT KERETE: Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Ollári Zsombor (Ifj. Ocskay Gábor JA), Orosz Gergely (Győri ETO HC) Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (Ifj. Ocskay Gábor JA), Fazakas Erik (DVTK), Jakabfy Sámuel (Borlänge HF), Kóger Balázs (Ifj. Ocskay Gábor JA), Mayer Martin (MAC), Szélig Marcell (MAC), Szabó Kornél (DHK), Tornyai Mátyás (MAC) Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (PHC), Banga Nándor (UTE), Barna Dávid (DAB), Bartók András (DHK), Fekete Alex (Ifj. Ocskay Gábor JA), Gál Zsombor (Vasas SC), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Pál (Borlänge HF), László Márk (UTE), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (Ifj. Ocskay Gábor JA), Schlekmann Márk (MAC), Szekeres Tamás (IHA Midget Varsity), Tamási László (Viikingit Helsinki), Varga Balázs (PoKLi Kouvola) A program: Augusztus 22., csütörtök, 19.00: Magyarország–Lengyelország Augusztus 23., péntek, 19.00: Magyarország–Olaszország Augusztus 24., szombat, 15.30: Magyarország–Szlovákia

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.