UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-08-09 22:15

Kajak-kenu: 1000 méteren küzdöttek az érmekért a sukorói utánpótlás országos bajnokságon

Huszonnégy aranyéremért küzdöttek az utánpótláskorú kajak-kenuzók a sukorói magyar bajnokság pénteki versenynapján, amelyen az 1000 méteres számok döntőit rendezték.

A magyar kajak-kenu történelem legsikeresebb szereplését érték el az U23-as és ifjúsági versenyzők azzal, hogy tíz arany-, hat ezüst-, öt bronzéremmel tértek haza a romániai korosztályos világbajnokságról. Pihenni ugyanakkor még nem tudnak, hiszen csütörtöktől vasárnapig zajlik az utánpótlás magyar bajnokság Sukorón, amelyen pénteki versenynapján az 1000 méteres döntőket rendezték.

Hátulról: Bakó Olga és Biben Karina esélyeshez méltó győzelmet aratott az utánpótlás ob-n
Hátulról: Bakó Olga és Biben Karina esélyeshez méltó győzelmet aratott az utánpótlás ob-n
Pitesti-ben Redl András 500 és 1000 méteren egyaránt vb-aranyérmet nyert. Habár András nem vett részt az ob-n, így is meglehetősen jó kezekbe került az aranyérem a hosszabb távon, mivel a Buenos Airesben 2018-ban ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerző Kiss Ádám végzett a mezőny élén. Pupp Noémi (U23) ezüstérmet szerzett Romániában 1000 méteren, és idehaza sem hazudtolta meg magát, hiszen megnyerte a számot. Fél másodperccel volt gyorsabb Posta Rékánál. Aranyérmet nyert K−2-ben az immár háromszoros korosztályos világbajnok duó, Biben Karina és Bakó Olga, míg az eggyel fiatalabbak mezőnyében − a szintén ifi olimpiai bajnok − Rendessy Eszter nyert Újfalvi Laurával az oldalán. A serdülők között hatalmas diadalt aratott Máró Anna, aki bő öt másodperccel volt jobb a többieknél. Szintén a serdülőmezőnyben lett bajnok kettes Fodor Napsugár és Sági Alíz, a hölgyek 6.735 másodperces előnnyel értek célba.

A versenynap további bajnokai Kollár Kristóf (ifi K−1), Boldis Csenge (ifi K−1), Béke Kornél (U23 K1), Zombori Dominik (U23 C−1), Nemes Réka (U15 K−1), Böszörményi Bendegúz (U15 K−1), Papp László (U16 C−1), Panyik Zsombor (U15 K−1), Kövesdi Patrik (U16 K−1), Majoros Mátyás és Nyerges Áron (ifi K−2), Pálla Balázs és Vass Zoltán (ifi C−2), Koleszár Mátyás és Németh Viktor (U23 K−2), Slihoczki Ádám és Kocsis Ádám (U23 C−2), Borbély Dorina és Jenei Enikő (U16 K−2), Uhrin Dávid és Kolanovics Marcell (U15 K−2), Papp László és Csenki Márk (U16 C−2), Mitring Olivér és Kolozsvári Brúnó (U15 K−2), Kövesdi Patrik és Nagy Raul (U16 K−2)

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.