UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-10 13:58

Leány U17-es kézi Eb: az újabb aranyérem kapujában, megismételné a juniorok bravúrját az ifjúsági válogatott

„Annak a csapatnak, amely kétszer vissza tud jönni ilyen mélységből, csak az aranyérem lehet a célja” – mondta ifj. Kiss Szilárd Celjében a dánok hősies legyőzése után. A svédek elleni finálé előtt a szövetségi edzővel és a csapat kapusával, Bukovszky Annával beszélgettünk.

Péntek este folytatta nagyszerű menetelését a magyar válogatott a szlovéniai Celjében zajló leány U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Ifj. Kiss Szilárd együttese sorozatban a hatodik mérkőzését is megnyerte a tornán, a dánok elleni óriási csatát hozó elődöntőn 25–21-re győzött. A játékosok és az edzők is kitűnő örömmel fogadták a sikert, amelyet vasárnap akár aranyéremmel koronázhatnak meg a lányok.

Bukovszky Anna kimondta, vasárnap ugyanarra a bravúrra készülnek, mint a juniorok Forrás: EHF
Bukovszky Anna kimondta, vasárnap ugyanarra a bravúrra készülnek, mint a juniorok Forrás: EHF
„Ez a csapat megdolgozott azért, hogy a fináléba jusson, megérdemelten játszhat az aranyéremért – mondta a szövetségi edző az utapotlassport.hu-nak. – Nagyon bízom benne, hogy a fantasztikus szurkolótáborunk itt lesz vasárnap is, és még többen csatlakoznak hozzájuk.” A tavalyi nyílt U16-os Európa-bajnokság győztese eddig esélyeshez méltó produkciót nyújtott a Zlatorog Arénában. Az utolsó lépést a korábban már legyőzött svédek ellen kell megtenni. „Az elejétől azt mondtuk, hogy be akarunk jutni a döntőbe, és meg akarjuk nyerni. Másképpen nem is lehet, főleg annak a csapatnak, amely kétszer vissza tud jutni ilyen mélységből. Hatalmas tartást mutattak a lányok.” A dánok elleni összecsapás hajrájában főszerepet játszott az együttes kapusa, Bukovszky Anna is. Elmondta, szerinte mi változott a második félidőre, és miért sikerült végül a döntőbe jutás. „Pénteken a meccs elején védekezésben és támadásban sem igazán találtuk önmagunkat, de aztán mégis nyertünk, mert csapatként, egymásért küzdöttünk. Ezt szeretnénk folytatni vasárnap is.” A finálé előtt nem létezik olyan csapat, amely ne hinne magában. Hát még a magyar ifjúsági válogatott! „Ezért jöttünk, hogy döntőt játszunk. Ott is mindent meg fogunk tenni, el szeretnénk érni ugyanazt, amit a junior lányok.” Így vasárnapra már csak egy kérdés maradt: Debrecen, Győr, Celje?

Leány U17-es kézilabda Európa-bajnokság, Celje (Szlovénia) Döntő Magyarország–Svédország Augusztus 11., 14.30, Zlatorog Arena

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.