UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2019-08-10 13:04

Siska Bettina hatalmas egyéni csúccsal jutott az egypárevezősök ifi világbajnoki fináléjába Tokióban

Siska Bettina 24 másodpercet javított egyéni csúcsán a tokiói ifjúsági világbajnokság szombati versenynapján − a negyedik legjobb idővel kvalifikálta magát az egypárevezősök vasárnapi fináléjába.

Kiválóan versenyzett a tokiói ifjúsági evezős világbajnokság szombati versenynapján Siska Bettina, aki magabiztosan jutott az egypárevezősök A-döntőjébe. Halmainé Mészáros Éva tanítványa − előfutamához hasonlóan − az elődöntőben is fantasztikusan szerepelt: végig a második helyen haladt, és pozícióját egészen a célvonalig megtartotta.

Parádésan szerepel Siska Bettina Tokióban
Parádésan szerepel Siska Bettina Tokióban
„Bettina a negyedik legjobb idővel jutott a fináléba, az ukrán Európa-bajnokra tizenöt másodpercet vert. Jobban teljesített, mint az előfutamban. Ezt bizonyítja az is, hogy huszonnégy másodperccel javította meg az egyéni csúcsát. Úgy látom, hogy kiegyensúlyozott, technikailag jobb, mint valaha” – értékelt a hazai szövetség honlapjának Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány. A fiú kétpárevezősök között is az elődöntőben állt rajthoz Szilágyi Konrád és Szklenka Bence. Mácsik Miklós tanítványai a táv nagy részén az ötödik helyen eveztek, azonban − remek hajrájuknak köszönhetően − megelőzték az új-zélandiakat úgy, hogy egyébként az A-döntőt jelentő harmadik hely sem volt messze tőlük. A váci fiúk tehát a B-döntőben zárják szereplésüket az ifi vb-n. Galcsó Flóra és Elek Boróka a leány kétpárevezősök C-döntőjében bizonyított, amelyet végül meg is nyertek. Ficsor László tanítványai az utolsó résztávon hajrázták le a spanyolokat, így a tizenharmadik helyen zárták a japán megméretést. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.