UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-08-11 14:05

Vízilabda: a szlovákok kiütésével hangolt a Szerbia elleni csoportrangadóra a magyar U17-es válogatott az Eb-n

A szlovákok elleni fölényes, tizenhat gólos sikerrel kezdte meg Európa-bajnoki szereplését Grúziában a magyar U17-es fiú vízilabda-válogatott. A csapat hétfőn a szerb együttessel vív rangadót.

Megkezdte szereplését a magyar U17-es fiúválogatott a Tbilisziben zajló korosztályos Európa-bajnokságon. A Székely Bulcsú szövetségi edző és Tóth Kálmán másodedző által irányított csapat a C jelű csoportban kapott helyet, Szlovákia, Szerbia és Hollandia mellett.

u17 fotó madaras norbert
u17 fotó madaras norbert
Az első meccsét Szlovákia fiataljai ellen játszotta a válogatott, és mondhatjuk, hogy magához képest igen visszafogottan kezdte a kontinenstornát. Bár a csapatkapitány Szeghalmi Zsombor már az első percben eredményes volt akcióból, a negyed hátra levő részében egyik együttes sem tudta kapuba juttatni a labdát. A második nyolc percben aztán a magyar csapat már megkezdte ellenfele felőrölését, Szeghalmi kétszer is villant, így elérve a „klasszikus mesterhármast”, majd Pető Attila is megszerezte első gólját az Európa-bajnokságon – hozzá csatlakozott rövid időn belül Mészáros Mátyás. A szlovákok, hogy mégse maradjanak gól nélkül a nagyszünetre, szinte a dudaszó pillanatában találtak be először Gyapjas Brendon kapujába (5–1).  A találat szerzőjét, Michal Vargát mindenképpen érdemes megemlíteni, hiszen mint utólag kiderült, a góllal sokáig egyedüliként magaslott ki az ellenfél soraiból. A harmadik negyedben tovább nőtt a magyar fölény. Szeghalmi újra gólt lőtt, Gábor Lőrinc emberelőnyből talált be, Nyíri Balázs, Vigvári Vince és Vismeg Zsombor pedig kevesebb mint másfél perc alatt szórt „triplát” a szlovák kapuba. A negyed utolsó percében pedig Vigvári szerzett még két akciógólt, ezzel jóvátéve, hogy időközben ötméterest hibázott (12-1). A záró felvonásban már tényleg csak annyi volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a két csapat között. Ez viszont – a szerbek elleni döntetlen esetén – abszolút nem másodlagos. Ennek tudatában Pető duplázott, majd Várkonyi Ádám és Molnár Erik is beköszönt, mindketten büntetőből. Érdekesség, hogy mindkét ötméterest Varga hozta össze az ellenfélből, aki így, a harmadik szabálytalansága után végleg elhagyta a medencét, ezzel szinte minden szlovák álmot összetörve az újabb gólt illetően. Nyíri viszont folytatta a magyar gólgyártást, a másik oldalon pedig kicsivel több mint egy perccel a vége előtt Patrik Tisaj lépett Varga helyére, és megduplázta a szlovák gólok számát. A magyar válogatott nem engedte, hogy ezzel a jelenettel érjen véget a találkozó, és Nyíri a legvégén beállította a 18–2-es végeredményt. Hétfőn magyar idő szerint 18 óra 30 perckor Magyarország válogatottja a szerbbel vív rangadót a C csoportban.

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TBILISZI Magyarország-Szlovákia 18–2 (1–0, 4–1, 7–0, 6–1) C csoport, 1. forduló Gólszerzők: Szeghalmi 4, Pető 3, Vígvári 3, Nyíri 3, Molnár, Vismeg, Gábor, Várkonyi, Mészáros Az Eb-csapat: Kapusok: Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond Mezőnyjátékosok: Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vígvári Vince, Vismeg Zsombor Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán. Csapatvezető: Madaras Norbert

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.