UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-08-12 18:04

Labdarúgás: döntetlen a ciprusiak ellen, harmadik lett a magyar válogatott az U17-es Telki-kupán

Az utolsó mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott a ciprusiakkal az U17-es válogatott a Telkiben rendezett felkészülési tornán, így a harmadik helyen zárt a horvátok és a csehek mögött – számolt be az mlsz.hu.

A magyar válogatott a horvátoktól és a csehektől elszenvedett vereség után a harmadik helyért lépett pályára az U17-es Telki-kupa utolsó játéknapján. Az ellenfél a szintén pont nélkül álló Ciprus volt, amely hiába vezetett a horvátok és a csehek ellen is, nagy különbségű vereséggel zárta mindkét találkozót (2–5 a csehek és 3–7 a horvátok ellen).

Csak döntetlenre futotta a ciprusiak ellen, de az U17-es válogatott így is harmadik lett a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu
Csak döntetlenre futotta a ciprusiak ellen, de az U17-es válogatott így is harmadik lett a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu
Németh Antal ezúttal azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőben, akik az első meccseken kevesebb szerepet kaptak. Szükség is volt a frissességre, mert a rekkenő hőség amúgy is alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. A meccs elején a ciprusiak alkalmazkodtak jobban az időjáráshoz, a mieink kevés párharcot nyertek meg, ezért kevés helyzetet tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt. Egy-két lehetőség azért akadt így is, de ezekből nem született gól, a ciprusiak viszont a 31. percben vezetést szereztek: jobb oldali szöglet után Iakovos Laos fejelt a kapu bal oldalába (0–1). A folytatásban sem sikerült felpörögni, a szünetig eljutottak ugyan pár helyzetig a fiúk, de az egyenlítés nem jött össze. A második félidőben válogatottunk támadóbb szellemben kezdett el futballozni, agresszívebb lett az előrejátékban, de a befejezések nem voltak kellően pontosak. A ciprusiak a játékrész első negyedórájában ritkábban jutottak el a kapuig, két-három alkalommal mégis közelebb jártak a gólszerzéshez, mint a mieink. A hajrához közeledve több kockázatot vállalt a magyar csapat, amely a hajrában az utolsó erőtartalékait is mozgósította, és ennek köszönhetően sikerült megszereznie az egyenlítő találatot: a 92. percben jobb oldali akció végén a balösszekötő helyén levő Kovács Mátyás elé került a labda, aki 15 méterről a kapu bal oldalába tekert, beállítva az 1–1-es végeredményt – írta az mlsz.hu.

Telki-kupa, U17-es felkészülési labdarúgótorna 3. forduló Magyarország–Ciprus 1–1 (0–1) Magyarország: Pataki Márk - Varga Gergő (Csinger Márk, 35.), Szujó Attila, Mayer János, Helembai Márk (Benczenleitner Barna, 60.) - Horváth Artúr (Németh Dániel, 46.), Bényei Ágoston (Kispál Tamás, 81.), Török Kevin - Redzic Damir (Bedő Roland, 60.), Doncsecz Levente (Gazdag Vajk, 81.), Kerezsi Zalán (Kovács Mátyás, 60.) G.: Kovács 92., ill. Laos 31.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.