UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-08-13 12:48

Autósport: Keszthelyi Vivien (18) sikeres szezont zárt a nemzetközi F3-as kategóriában

Nagyszerű szezont zárt a Forma–3-as kategóriában a 18 esztendős Keszthelyi Vivien. A fiatal magyar pilóta a debütálóévad tapasztalatairól beszélt.

A mindössze 18 éves magyar pilóta, Keszthelyi Vivien élete első Formula autós szezonját az F3 Asian Championship Winter Series-ben kezdte meg az év elején, majd az ottani, rövid felkészülést követően a W Series hivatalos, szerződtetett tesztpilótájaként rögtön helyet kapott a világ legjobb női autóversenyzői között. Öt versenyhétvégén is kivívta az indulás lehetőségét a sorozatban, és csakúgy, mint a keleti kontinensen, Európában is pontszerző lett. Az utolsó, Brands Hatch-en megrendezett versenyen Vivien a húsz főt számláló nemzetközi mezőnyből a 14. helyen végzett, a női Forma-1-ként elhíresült bajnokság globális médiamegjelenésének köszönhetően pedig a 2019-es idényben felhelyezte Magyarországot az autósport világtérképére a Formula kategóriában.

Keszthelyi Vivien a Forma–3-ban is bizonyított Forrás: VRS Sport Menedzsment
Keszthelyi Vivien a Forma–3-ban is bizonyított Forrás: VRS Sport Menedzsment
„Nagyon boldog vagyok, óriási lehetőséget kaptam, hiszen a mezőny egyik legkevesebb formaautós tapasztalattal bíró pilótája voltam. A cél is az volt, hogy bekerüljek a W Series-be, és minél több rutint gyűjtsek. A széria sajátosságaként mindig más mérnökökkel, szerelőkkel, illetve autókkal vágtam a hétvégéknek, ami a folyamatosan cserélődő beállítást, és egyben lehető legtöbb változó körülményt jelentette. Ez ideális lehetőségnek bizonyult, a kihívások mellett a folyamatos tapasztalatszerzésen volt a hangsúly, mivel hasonló kategóriájú autót a korábbi években még szimulátoron sem próbáltam” – mondta a magyar autósport történetének első női Forma-3-as pilótája. A kimerítő évad után sincs megállás. Rövid pihenőt követően ismét munkába áll, hogy 2020-ban se okozzon csalódást. „Most kaptam kis munkával egybekötött, kéthetes szünetet, ami elég lesz a feltöltődésre – mondta, majd a következő szezonra is kitért. – Utána kezdődik a felkészülés a jövő évre, hiszen az utolsó versennyel a munka nem ér véget. Ezúttal is tudatosan építkezünk, mert csak így lehet sikereket elérni." További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.