UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2019-08-13 14:27

Evezés: Negyedik helyet is sikerült szerezni az ifjúsági világbajnokságon

Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány elégedett a tokiói ifjúsági világbajnokságon részt vett magyar küldöttség szereplésével. A versenyen a leány egypárevezős Siska Bettina mellett a fiú nyolcasunk is döntős helyezést ért el.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina a magyar küldöttség legjobb eredményét elérve, a leány egypárevezősök versenyében 4. helyen végzett a korosztály tokiói világbajnokságán. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány szerint Halmainé Mészáros Éva tanítványa bravúrt hajtott végre, hiszen előzetesen a legjobb nyolcba kerülés volt a kitűzött cél. ,,Bettinának a hazai versenyeken még nem jött ki a lépés, a válogatón második, az országos bajnokságon pedig csak harmadik volt, a májusi Európa-bajnokságon viszont összeszedett versenyzéssel szerezte meg a hetedik helyet, és az önbizalomnövelő hatással volt rá Tokió előtt. Az edzőtáborban már látszott rajta, hogy jó formában van, nagyon jó részidőket ért el, a versenyen meg is javította az egyéni csúcsát, az elődöntőben 21 másodpercet faragott le belőle. A legnagyobb meglepetést azzal okozta, hogy az Eb-győztes ukrán evezőst is elbúcsúztatta a középfutamban” – értékelte a teljesítményt a kapitány.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.
Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.
A Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián és Szász Gergely alkotta fiú nyolcas, Király Anna kormányossal az ötödik helyen végzett a versenyen. Dani Zsolt tanítványai az Európa-bajnok lengyel hajót is maguk mögé utasították. „Pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy magyar nyolcas bármilyen korosztályban döntős helyezést érjen el világbajnokságon. Ha nem ellenszélben kellett volna versenyezniük a fiúknak, elképzelhetőnek tartom, hogy ennél is jobb eredményt érünk el, de a teljesítményükre így sem lehet panasz.” A Galcsó Flóra, Elek Boróka leány kétpárevezős egységet a futama után visszasorolták a mezőny végére, mert a hajó súlya kisebb volt a szükségesnél. „Értetlenül állunk a történtek előtt, a próbamérlegelésen semmiféle probléma nem volt, az előző napon beállítottuk a hajó súlyát, ami vizesen még nehezebb szokott lenni. Sokat tanakodtunk azon, mi történhetett, talán benne maradt valami a mérés előtt. A lányok nagyon csalódottak voltak, hiszen a reményfutamban második helyet értek el, amivel bejutottak volna az elődöntőbe” – mondta el Lőrincz Attila. A lányok végül a C döntőt megnyerve, a 13. helyezést szerezték meg. A Szilágyi Konrád, Szklenka Bence összetételű kétpárevezős a B döntőben bizonyíthatott, ahol harmadik lett, s azzal a kilencedik helyen zárta a vb-t. További korosztályos híreink EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.