UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-08-14 12:18

Gera Zoltán úgy véli az első edzőtábor után, hogy bárki bekerülhet az U21-es labdarúgó-válogatott keretébe

Túl van első edzőtáborán a Gera Zoltán által irányított U21-es labdarúgó-válogatott. A 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő fiatalok, bár csak két napot töltöttek Telkiben, hasznos tapasztalatokat szereztek.

Hétfőn elkezdődött, kedden véget ért a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott összetartása Telkiben. Az első edzőtábor ilyen rövidre volt tervezve, Gera Zoltán szövetségi kapitány elsősorban a játékosai megismerését tűzte ki célul, hiszen a csapat szeptember 6-án Aalborgban játszik a dánokkal. Ekkor mutatkozik be élesben is az új szakmai stáb, soraiban Sándor Györggyel, Vanczák Vilmossal és Végh Zoltánnal. Négy nappal a dániai meccset követően a Pancho Arénában már a norvégokat fogadja a válogatott, majd október 11-én Zalaegerszegen lép pályára a horvátok ellen.

gera mlsz
gera mlsz
A csapat egészen ősz végéig nem kap pihenőt. Szlovéniában október 15-én, Észak-Írországban november 14-én játszik a házigazdák ellen, míg végül az osztrákokat látja vendégül november 18-án. Gera Zoltán a szövetség honlapjának számolt be a két napos tapasztalatairól és elmondta, a stáb számára rendkívül hasznos volt az összetartás, hiszen személyesen is találkoztak a kerettagokkal és a játékosok is képet kaptak a szakemberekről. A kapitány kiemelte, hogy az összes fiatal futballista hozzáállásával meg volt elégedve, a gyakorlatokat a lehető legmagasabb szinten igyekeztek végrehajtani a fiúk. „Számunkra nagyon fontos volt, hogy már az első meccsek előtt tarthassunk néhány edzést, ezért szeretném megköszönni, hogy minden klub pozitívan állt az összetartáshoz, és segítettek bennünket abban, hogy létrejöjjön a kétnapos edzőtáborozás. Sok játékost követünk figyelemmel, most csak egy részüket tudtuk megnézni, de folyamatos, jó teljesítménnyel bárki bekerülhet a keretbe” mondta a keret szakvezetője. A 97-szeres válogatott Gera, aki háromszor maga is játszott az U21-es nemzeti tizenegyben, a rövid ismerkedés után azt kérte játékosaitól, hogy klubjaikban is motiváltan, elszántan dolgozzanak, meccseken és edzéseken is igyekezzenek kiemelkedni a csapatukból, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket a jövőben.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT EDZŐTÁBORÁBAN RÉSZT VETT KERET Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Soroksár), Bese Balázs (MTK Budapest), Zöldesi Illés (Kisvárda) Védők: Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Takács Zsombor (Ferencváros), Szilágyi Zoltán (Vasas), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas), Gergényi Bence (ZTE), Deutsch László (Csákvár), Szalai András (Paksi FC) Középpályások: Csonka András (Soroksár SC), Hinora Kristóf (Vasas), Kovács Milán (Vasas), Tajti Mátyás (DVTK), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Szabó Bence (DVTK), Daróczi Zoltán (Vasas), Kiss Bence (Haladás) Támadók: Csernik Kornél (Soroksár SC), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szánthó Regő (Győri ETO), Kundrák Norbert (Soroksár SC), Dragóner Filip (Mezőkövesd)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.