UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-08-15 13:11

Labdarúgás: Csehországban készül az U17-es vb-re az U18-as válogatott

A nyári korosztályváltás után immáron U18-as válogatott gőzerővel készül az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra. Preisinger Sándor szövetségi edző szerint a bő keret minden játékosának tudása legjavát kell nyújtania, ha meg akarja váltani a Dél-Amerikába szóló repülőjegyét. Kezdetben a csehországi Václav Jezek-emléktornán bizonyíthatnak a fiatalok, ezúttal már az Eb-t megjárt játékosok többsége is bevethető.

Ki ne emlékezne a májusi írországi Európa-bajnokságon ötödik helyezést kiharcoló, a pályát felszántó magyar U17-es válogatottra? Nos, a „dublini hősöket" a nyári korosztályváltás óta az U18-as válogatott keretében érdemes keresni. Preisinger Sándor szövetségi edző csapata ugyanakkor továbbra is gőzerővel készül az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra, amelyen a korosztályos torna rekordgyőztesének számító Nigéria mellett Ausztrália és Ecuador fiataljaival néznek farkasszemet a mieink. De addig még sok víz lefolyik a Dunán, a szakember az MLSZ honlapjának adott nyilatkozatában is leszögezte: senkinek sem biztos a helye, a bő keretbe meghívott összes játékosnak kőkeményen kell küzdenie a brazíliai repülőjegyért.

Csehországban készül az U18-as válogatott a brazíliai vb-re Forrás: mlsz.hu
Csehországban készül az U18-as válogatott a brazíliai vb-re Forrás: mlsz.hu
„A világbajnokságig hátralévő öt felkészülési meccsen, így most, a csehországi Jezek-tornán is, az egyik fő célunk, hogy képet kapjak a vébékeretben szóba jöhető labdarúgók aktuális állapotáról, a játékosok pedig a világbajnoki részvételért küzdenek, hiszen az előttünk álló meccsek teljesítményei alapján állítjuk össze a Brazíliába utazó keretet. Van néhány játékos, aki korábbi, kisebb-nagyobb sérülése miatt jelenleg nincs megfelelő állapotban, ezért nem tudtam számolni velük a Jezek-tornán, de természetesen nekik is lesz esélyük arra, hogy a későbbiekben bizonyítsanak"– nyilatkozta Preisinger Sándor az MLSZ-nek a kerethirdetés után. Az U18-as válogatott felkészülése eddig sem zajlott zökkenőmentesen, a mester korábban arról panaszkodott honlapunknak, hogy szanaszéjjel vannak a játékosai, ami nagyban nehezíti az ő munkáját is. Mindenesetre a sérülteket leszámítva most már együtt edz a csapat, az augusztus 18-án kezdődő csehországi felkészülési tornát követően szeptemberben még Horvátországban játszik két meccset, majd az októberi összetartás után utazik Dél-Amerikába, hogy a kontinensviadal után a világraszóló megméretésen is borítsa a papírformát.

AZ U18-AS VÁLOGATOTT BŐ KERETE Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA) Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Honvéd-MFA), Orosz Donát (DVTK), Szabó Alex (Honvéd-MFA), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia) Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Kovács Dominik (Honvéd-MFA) Támadók: Komáromi György (Puskás Akadémia), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Molnár Rajmund (Benfica), Hajdú Roland (Ferencváros), Németh András (Genk), Farkas Balázs Kesző (Győri ETO)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.