UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-08-15 10:48

Műkorcsolya és jégtánc: a világkupa-állomásokra utazó juniorok névsora

A hét végi tesztverseny után immár eldőlt, mely juniorkorú versenyzők képviselhetik Magyarországot a különböző világkupa-állomásokon. Dr. Vardanjan Gurgen, a szövetség műkorcsolya ágazatának sportigazgatója reméli, minden kiválasztott a tudása legjavát tudja nyújtani a rangos nemzetközi mezőnyt felvonultató Grand Prix-n.

Bemutatták új programjaikat a 2019/20-as szezon junior műkorcsolyázói és jégtáncosai a mögöttünk hagyott állapotfelmérő tesztversenyen, amely rögvest komoly téttel is bírt, elvégre a Gyakorló Jégcsarnokban előadott produkciók alapján osztották ki a helyeket az új idény világkupa-állomásaira. Természetesen senki sem szeretett volna lemaradni a fontos nemzetközi versenyrutin megszerzését garantáló megméretésről.

Láng Júlia vb-szereplésének hála hat állomáson is megméretheti magát magyar junior Forrás: pavuk.hu
Láng Júlia vb-szereplésének hála hat állomáson is megméretheti magát magyar junior Forrás: pavuk.hu
A műkorcsolyázó leányok mezőnyében különösen nagy nyomás alatt szerepeltek a fiatalok, hiszen kilencen versenyeztek, végül csupán a legjobb négy vehet részt s Grand Prix-versenyeken. (Ugyanakkor – csak a miheztartás végett – ez komoly eredmény.) Annak köszönhetően, hogy a 15 éves Láng Júlia kiváló programokkal a 14. helyen zárt a márciusi zágrábi junior-világbajnokságon, többen is lehetőséget kaphatnak: a versenysorozat hét állomásából haton indulhat magyar lány, amire évek óta nem volt példa. Jégtáncban négy, míg a fiúknál két GP-n vehetünk részt. Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója a szövetség honlapjának beszélt arról, hogy a legjobb versenyzők maguk választhatták meg, melyik állomáson kívánnak részt venni. „Mindhárom szakág győztese választhatott két versenyt, majd a második helyezettek szintén kettőt. A jégtáncban és a fiúknál így tiszta volt a helyzet. A leányoknál viszont maradt még két hely, amelyet a harmadik és a negyedik helyezett kapott meg. Azt várom tőlük, hogy nagyon koncentráltan, a legjobb formájukat hozva versenyezzenek már a rövidprogramban, majd pedig a kűrben is.” Hozzátette: a hét világkupa-állomást szuperdöntő követi, ahova nagyon nehéz lesz bekerülni. De idővel ez is változhat. „Bízom a fiataljainkban, szerintem néhány év múlva már reális cél lehet a fináléba jutás, de most még korai erről beszélni. Még sok-sok munka áll a versenyzők előtt, de éppen ezek a nemzetközi erőpróbák szolgálják legjobban a fejlődésüket, ráadásul a leányutánpótlásunk erős, és a komoly rivalizálás is jót tesz."

JUNIOR VILÁGKUPA-SOROZAT, MAGYAR INDULÓK 1. Courchevel: Schermann Regina, Marton Villő–Szemko Danijil 2. Lake Placid: Láng Júlia, Kedves Katica–Fjodor Saronov 3. Riga: Schermann Regina, Kedves Katica–Fjodor Saronov 4. Cseljabinszk: Láng Júlia, Berei Mózes József 5. Nem indul magyar 6. Zágráb: Krizsanovszki Lili, Berei Mózes József, Marton Villő–Szemko Danijil 7. Egna: Szigeti Bernadett

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.