UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-08-18 19:54

Triatlon: ezüstérmet hozott a zsolnai junior Európa-kupa–viadal

Mindössze egy másodperccel maradt le az aranyéremről Dévay Zsombor a juniorkorú triatlonisták zsolnai Európa-kupa–versenyén. Az ezüstérmesen kívül még Dobi Gergő és Bukovszki Tünde ért az első tízbe.

A hétvégén újabb junior triatlon Európa–kupa-versenyt rendeztek, ezúttal, szombaton és vasárnap a szlovákiai Zsolna adott otthont a versenysorozatnak.

dévay-zsombor_511x365_acf_cropped
dévay-zsombor_511x365_acf_cropped
A magyarok az idén többször is kiugróan szerepeltek ezeken a versenyeken: a fiúk között Karai Levente, a lányok mezőnyében pedig a még ifjúsági korú Horváth Karol ünnepelhetett már győzelmet. Ezúttal azonban egyikük sem volt a mezőnyben, magyar versenyzőket viszont mindkét nem küzdelmeiben találtunk szép számmal. Kiugrót ezúttal Dévay Zsombor nyújtott, aki csupán egyetlen másodperccel maradt le az első helyről az orosz Gyenisz Kolobrodov mögött. Rajta kívül még két fiatal végzett a legjobb tíz között, méghozzá két kilencedik helyet tud felmutatni a magyar csapat Dobi Gergő, illetve Bukovszki Tünde révén. A juniorkorúak következő versenye a romániai Tulceában rendezendő szintén Európa-kupa–viadal lesz.

JUNIOR EURÓPA–KUPA-ÁLLOMÁS, ZSOLNA (SZLOVÁKIA) A dobogósok és a legjobb magyarok Fiúk. 1. Kolobrodov (orosz), 2. Dévay Zsombor, 3. Grebik (cseh), …9. Dobi Gergő, 17. Molnár Péter, 22. Józsa Botond, 23. Kiss Gergely Leányok. 1. Hruskova (cseh), 2. Zsuldibina (orosz), 3. Svobodova (cseh), …9. Bukovszki Tünde, 13. Ferenczi Nikolett, 18. Kovács Fruzsina Dóra, 19. Botka Anikó, 23. Hangya Adrienn, 25. Bóna Kinga, 26. Kovács Anna

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.