- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Síugrás: Vörös Virág első magyarként szerzett pontot a nyári Grand Prix-sorozatban

A magyar síugrás történetében idáig mindössze Gellér László (1963 Innsbruck, 16. hely) és Fischer László (1984 Obertsdorf, 19. hely) végzett előbb nemzetközi versenyen, mint Vörös Virág: a 17 évesen már világkupaversenyen ugró lány történelmi tettet végrehajtva, a 23. helyen végzett vasárnap a csehországi Frenštátban, elsőként szerezve pontot Magyarországnak a nyári Grand Prix-sorozatban.

Vörös Virág pontot szerzett a nyári GP-sorozat csehországi állomásán Forrás: Magyar Sí Szövetség [1]

Vörös Virág pontot szerzett a nyári GP-sorozat csehországi állomásán  •  Forrás: Magyar Sí Szövetség

„Az első fordulóban a szélviszonyok nem alakultak szerencsésen, így kedvezőtlen körülmények között kellett ugrania, majd a másodikban kisebb hiba csúszott be, de ez is remek teljesítmény Vörös Virágtól, aki a legjobb eredményét érte el, és az első GP-pontjait szerezte meg” – nyilatkozta a szövetség honlapján a kőszegi sportoló edzője, a szlovén Vasja Bajc.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint a magyar lány elsőre 88, másodikra 92 méterre repült, és 176,2 ponttal zárta a versenyt. A GP-sorozatban három állomást követően a 36. pozícióban áll.

Azon túl, hogy Vörös Virág hazánkban valóban nem mindennapinak számító bravúrt ért el, duplán jól jár, hiszen mostantól szabadon „sánchoz állhat” a világkupákon. 1984-ben, 35 évvel ezelőtt Fischer Lászlónak sikerült utoljára világkupapontot gyűjtenie. Megvan tehát a következő rekorddöntési lehetőség. Mindenesetre a magyar lánynak jócskán megnőtt az esélye arra, hogy eljusson a 2022-es pekingi olimpiára.

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.