- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: az U18-as fiúválogatott a lengyelek elleni 7–3-as sikerrel kezdte a budapesti tornát

„Először fel kell mérnünk az új játékosokat, ki mire képes, mennyire számíthatunk rá, és csak azután alakítjuk ki a végleges játéktervünket ” – nyilatkozta az U18-as válogatott edzője, Svasznek Bence a hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenye előtt. A felkészülési tornán a mieink mellett a lengyel, a szlovák és az olasz korosztályos válogatott vesz részt.

Az U18-as válogatottunk magabiztos győzelemmel kezdett az ORV-n Fotó: jegkorongsziovetseg.hu, archív [1]

Az U18-as válogatottunk magabiztos győzelemmel kezdett az ORV-n  •  Fotó: jegkorongsziovetseg.hu, archív

Nos, az első napon a lengyelek elleni összecsapás megfelelt a meghatározott célnak, változatos jó meccset játszott a két csapat, a lengyelek bő harminc percen keresztül alaposan megnehezítették a mieink dolgát.

A 17. percben ugyan a magyar csapat szerezte meg a vezetést, miután Tamási László gólra váltotta a harmadik emberelőnyünket, de a lengyelek – ugyancsak emberelőnyből – egy másodperccel az első harmad vége előtt egyenlítettek. Sőt, a folytatásban Karol Bilas révén fordítottak is.

Ezután viszont a mieink következtek. A 29. és a 40. perc között öt gólt szerzett a Svasznek-csapat, miközben csak egyet kapott, s azzal el is dőlt a találkozó. Schlekmann Máté az ötből kettőt jegyzett, Fazakas Erik, Gál Zsombor és Csollák Márkó egyet-egyet. A harmadik harmadban a harmadik gólját szerző Schlekmann állította be a 7–3-as végeredményt. A magyar együttes elsősorban annak köszönhette a fölényes sikert, hogy sokkal hatékonyabban lőtt, mint ellenfele, ugyanis a hét gólt 37 kapura lövési kísérletből szerezte, míg a lengyelek 31-ből jutottak el háromig.

Az U20-as férfiválogatottunk ezzel szemben a második meccsét is elveszített a svédországi Super Challange-kupán. Szerdán a Leskands korosztályos csapatától kapott ki a 6–4-re, a 2. fordulóban pedig a Växjö Lakerstől 4–1-re. Az első harmadban 2–0-s Växjö-vezetésnél Kónya Krisztián szépített, de azt követően a svéd csapat jobban sáfárkodott a helyzeteivel.

U18-AS FIÚ JÉGKORONG
Olimpiai Reménységek Versenye
Magyarország–Lengyelország 7–3 (1–1, 5–2, 3–0)
A magyar gólszerzők:
Schlekmann (3), Csollák, Gál, Fazakas, Tamási
A nap másik mérkőzésén
Szlovákia–Olaszország 5–0 (2–0, 1–0, 2–0)
A magyar csapat további programja
Augusztus 23., péntek, 19: Magyarország–Olaszország
Augusztus 24., szombat, 15.30: Magyarország–Szlovákia
A magyar keret
Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Ollári Zsombor (IOGJA), Orosz Gergely (Győri ETO HC)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Kóger Balázs (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Szélig Marcell (MAC), Szabó Kornél (Debreceni HK), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Banga Nándor (UTE), Barna Dávid (DAB), Bartók András (Debreceni HK), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Pál (Borlange, svéd), László Márk (UTE), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szekeres Tamás (IHA Midget Varsity, kanadai), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Varga Balázs (PoKli Kouvola, finn)
U20-AS FÉRFI JÉGKORONG SUPER CHALLANGE-KUPA, SVÉDORSZÁG
2. forduló

Växjö Lakers HC–Magyar válogatott 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)
A magyar gólszerző: Kónya