- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Junior úszó-vb: Szabó-Feltóthy Eszter ismét negyedik lett, és minden pillanatát élvezte

Az első két nap Zombori Gábor 400 m gyorson nyert arany-, illetve Berecz Blanka 200 m pillangón nyert ezüstérmétől volt hangos a budapesti Duna Arénában zajló junior úszó-világbajnokságon. De mindenképpen meg kell hajolni Szabó-Feltóthy Eszter két negyedik helye előtt is.

Szabó-Feltóthy Eszter büszke lehet két nagyszerű döntős úszásra Forrás: MÚSZ [1]

Szabó-Feltóthy Eszter büszke lehet két nagyszerű döntős úszásra  •  Forrás: MÚSZ

Az első napon 400 m vegyesen nagy meglepetésre előbb döntőbe jutott, majd kitűnő úszással tíz másodpercet javított korábbi egyéni csúcsán. Majd csütörtökön fő számában, a 200 m háton újabb pazar idővel éppen csak lemaradt a dobogóról. Így látta a Vasas versenyzője…

Szépen felépített futamot teljesítettél. Mi volt a terv? Mennyire vagy elégedett?

– Jónak éreztem, igyekeztem az első százon nem annyira elindulni, mert az megbosszulta volna magát, a végén akartam jönni. Sikerült tartanom a taktikát, és örülök, hogy még javítottam az időmön.

Kétszer is a negyedik helyen csaptál célba a világbajnokságon. Nincsenek benned kettős érzések emiatt?

– Világbajnoki döntőt mindig jó úszni, ugyanakkor kicsit bosszant, hogy másodjára is negyedik lettem. Ez a négyszáz vegyesen kevésbé volt igaz, de az érzem, most benne lehetett volna egy érem is.

Mit jelentett, hogy hazai pályán ugorhattál medencébe a vb-döntőben?

– Kicsit féltem, hogy sokkolni fog, mert a hazai pálya alapjáraton helyez némi terhet az emberre. Viszont már a call roomból láttam a csapattársaimat és a szurkolókat. Minden pillanatát élveztem.

Ha valaki azt mondja neked a verseny előtt, hogy két világbajnoki negyedik hellyel leszel gazdagabb?

– Akkor erősen meglepődöm. Egyet, ezt a kétszáz hátat még csak-csak, de a vegyest biztos nem hiszem el. De egyébként természetesen elfogadtam volna.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2]a sportági aloldalunkon.