UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-08-24 13:24

Kajak-kenu: Kopasz Bálint csúcsra ért a „királyszámban” a felnőtt vb-n

Az utolsó 250 méteren nem lehetett tartani Kopasz Bálintot K–1 1000 m-en a szegedi felnőtt kajak-kenu-világbajnokság döntőjében. A 22 éves magyar kajakos vb-aranya mellett olimpiai kvótát is szerzett Tokióra.

Az egyik nagy esélyesként állt rajthoz, és elbírta a terhet hazai közönség előtt Kopasz Bálint a szegedi Maty-éren zajló felnőtt kajak-kenu-világbajnokságon. Az algyői születésű, ma már a Győri Graboplast VSE színeiben versenyző kajakos az úgynevezett királyszámban, 1000 méteren diadalmaskodott, huszonkét év után ő az első magyar, aki aranyérmet nyert ebben a kategóriában.

Kopasz Bálint megállíthatatlan volt K–1 1000 méteren Fotó: Kovács Tamás/MTI
Kopasz Bálint megállíthatatlan volt K–1 1000 méteren Fotó: Kovács Tamás/MTI
Az édesanyja, Kopaszné Demeter Irén által felkészített sportoló 250 méter után és féltávnál a harmadik helyen állt. A hajrát azonban fantasztikusan bírta, egy hajóhosszt vert a riválisokra, a riói ezüstérmes cseh Josef Dostálra és a portugálok háromszoros világbajnokára, Fernando Pimentára. „Nem annyira élveztem a végét, az 1000 méter nagyon hosszú, nehéz megindulni a végén. Nem láttam, nem hallottam senkit az utolsó 200 méteren, csak a pályára koncentráltam. A legvégén kiengedtem kicsit, amikor láttam az előnyöm, mert már a halálomon voltam” – nyilatkozta az M4 Sportnak a boldog aranyérmes, aki nem mellesleg kvótát is szerzett a tokiói olimpiára. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.