- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sznúker: Révész Bulcsú már döntős az U16-os világbajnokságon

Révész Bulcsú már elődöntős az U16-os vb-n Fotó: Császár Márta [1]

Révész Bulcsú már elődöntős az U16-os vb-n  •  Fotó: Császár Márta

A hét eleje óta az oroszországi Tyumenben zajlik az U16-os sznúker-világbajnokság. Magyarországot egyedül a 12 éves Révész Bulcsú képviseli, nem is akárhogyan: valamennyi csoportmérkőzését 3–0-ra nyerte, frémvesztés nélkül lett csoportelső. Majd újabb 3–0-val nyitott a főtáblán, és jutott be a legjobb nyolc közé, ahol az egyiptomi Mina Avad volt az ellenfele.

A negyeddöntőt pazarul kezdte a magyar sznúker legnagyobb reménysége, 3–1-re elhúzott 15 esztendős riválisától, egy-egy 39-es 36-os és 56-os brékkel. Aztán egyetlen rossz lökés miatt megfordult a játék képe, de a végjátékot újra Bulcsú bírta jobban, és bejutott az elődöntőbe.

A legjobb négy között a pakisztáni Umar Han várt rá, aki részint a torna legnagyobb, 83-as brékjével büszkélkedhet, részint pedig Révészhez hasonlóan százszázalékos teljesítménnyel lépett tovább a csoportjából.

Vagyis világbajnoki elődöntőhöz méltó rivális következett Bulcsúnak szombat délelőtt, de mindez a legkevésbé sem zavarta meg őt, és magabiztosan 4–1-gyel lépett tovább. A délutáni fináléban pedig a lengyel Antoni Kowalski lesz az ellenfele.

Egyéb korosztályos hírek BILIÁRDBAN [2] a sportági aloldalunkon.