- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: ötödik lett az U20-as válogatott a svédországi Super Challenge Cupon

Egy évvel ezelőtt minden idők legjobb szereplését produkálta a svédországi Karlstadban, a Super Challenge Cup elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán az U20-as jégkorong-válogatott. A Vas Márton vezette korosztályos együttes akkor a negyedik helyen zárt a rangos viadalon.

Vértes Nátánék ötödikek lettek Svédországban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu [1]

Vértes Nátánék ötödikek lettek Svédországban  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A csapat nem akárhogyan hangolt a 2019-es skandináviai megméretésre: Vértes Nátánék a Megyeri úton fogadták az amerikaiak U18-as alakulatát, és a remek iramú összecsapáson végül 4–6-os vereséget szenvedtek.

A srácok ezúttal a B csoportba kerültek a franciák hasonló korú válogatottja, valamint a svéd Växjö Lakers és Leksands mellé. Ez utóbbi együttessel szemben kezdték a tornát, és 4–6-ra kikaptak. A folytatás sem úgy sikerült, ahogyan eltervezték: 1–4 a hazai pálya előnyét élvező svédekkel szemben. A harmadik akadályt ugyanakkor már sikerrel vették Zsigmond Áronék, 4–2-re nyertek a franciákkal szemben.

Csoportharmadikként az alsóházban folytathatták a tornát. A cél az ötödik hely megszerzése volt. Ehhez először az osztrák U20-as nemzeti gárdán kellett túljutniuk, és az akadályt sikerrel vették (3–1), a helyosztón pedig a HC Rigát verték  5–3-ra, így  ötödikek lettek.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Gönczi Lajos (DEAC), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (Vasas), Horváth Milán (Fehérvári Titánok), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (Minnesota Wilderness, amerikai)
Csatárok: Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Farkas Márton (DVTK), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kemény Patrik (Wings HC, svéd), Komáromy Botond (Okanagan HC, osztrák), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Rózsahegyi András (HC Zubr Prerov, cseh), Vértes Nátán (HPK, finn), Zsigmond Áron (UTE)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.