- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Junior úszó-vb: Békési Eszter óriási úszással döntős 200 m mellen, de Fábián Fanni és a két vegyesváltó is finalista

Az első öt versenynapon Zombori Gábor révén 400 m gyorson egy arany-, Berecz Blanka jóvoltából pedig 200 m pillangón egy ezüstérmet szerzett a magyar csapat a hazai rendezésű junior úszó világbajnokságon. Valószínűleg nem bántunk meg azzal senkit, ha azt mondjuk, a harmadik dobogós helyezéshez bizony nagy bravúrra lenne szükség a világbajnokság utolsó délutánján.

Békési Eszter délelőtti egyéni csúcsa döntőt ért Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu [1]

Békési Eszter délelőtti egyéni csúcsa döntőt ért  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A vasárnap reggeli produkció alapján mindenesetre lehet reménykedni a kiemelkedő szereplésben, mert bár Török Dominik Márk és Zombori Gábor személyében két döntőre esélyes versenyző búcsúzott, az egriek mellúszója Békési Eszter hatalmas futamot ment már reggel is.

A negyedik idővel (2:27.36), nagy egyéni csúccsal lépett tovább előfutamából, s ha megnézzük a többi eredményt, azt látjuk, hogy mindössze tizenhárom századdal ment gyengébbet délelőtt, mint az éllovas orosz Jevgenyija Csikunova.

Szintén egyéni rekordot állított fel a Szegedi Úszó Egylet junior Európa-bajnok versenyzője, Fábián Fanni, aki roppant szoros mezőnyben hetedikként jutott tovább, de hozzá kell tennünk, szinte a teljes döntős mezőny egy másodpercen belül teljesített.

S hogy teljes legyen a boldogság, a végén a két vegyesváltó is kiharcolta a finálét: a fiúk a nyolcadik, a lányok a hetedik helyet csípték meg.

Vagyis kezdődhet a hajrá!

JUNIOR ÚSZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, 6. NAP, BUDAPEST
Előfutamok
Fiúk.
Gyors. 1500 m: Kovacsics Márk 16:12.05. Hát. 200 m: Kós Hubert 2:02.58 – nem jutott tovább, Zombori Gábor 2:01.80 – nem jutott tovább. Pillangó. 200 m: Galyassy Szilárd 2:03.38 – nem jutott tovább, Török Dominik Márk 1:59.90 – nem jutott tovább. Váltó. 4×100 m vegyes: Magyarország (Jászó Ádám, Bőhm Sebestyén, Kós Hubert, Szabados Bence) 3:43.75 – a döntőbe jutott
Leányok.
Gyors. 200 m: Fábián Fanni 2:00.27 – a döntőbe jutott, Gál Kincső 2:02.48 – nem jutott tovább. Mell. 200 m: Békési Eszter 2:27.36 – a döntőbe jutott, Vécsei Réka 2:37.02 – nem jutott tovább. Váltó. 4×100 m vegyes: Magyarország (Szilágyi Gerda, Vécsei Réka, Hatházi Dóra, Szőke Zita) 4:10.56 – a döntőbe jutott

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2]a sportági aloldalunkon.