- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kajak−kenu: tizenkilenc évesen lett C−1 5000 méteren ezüstérmes Adolf Balázs a szegedi felnőtt-világbajnokságon

A felnőtt kajak-kenusok szegedi világbajnokságának utolsó napját az 5000 méteres döntők zárták. A férfi C–1 5000 méteren a kubai Fernando Jorge Enríquez és a német Sebastian Brendel kezdett legjobban, de a második kör végére a mindössze 19 esztendős Adolf Balázs feljött a harmadik helyre. Mi több, kilenc percnyi evezés után már a második helyen állt a kubai mögött. Percekkel később a magyar fiú állt az élre, tempóját csupán a háromszoros olimpiai bajnok német rivális tudta tartani.

Adolf Balázs (jobbról) és legyőzője, a háromszoros olimpiai bajnok német, Sebastian Brendel Forrás: nso.hu [1]

Adolf Balázs (balról) és legyőzője, a háromszoros olimpiai bajnok német, Sebastian Brendel  •  Forrás: nso.hu

Két körrel a vége előtt még a magyar diktálta az iramot, az utolsó fordulóhoz érve azonban robbantott Brendel, a szerencsétlenül érkező kanyarnál már két hajóval vezetett, és bár Adolf próbált kapaszkodni, előzésre már nem volt esély. Mindazonáltal parádésan hajtott, és ezüstérmes lett a nem olimpiai számban − írja az nso.hu.

„Többen azt mondták a verseny előtt, hogy ez a meccs a rajtnál eldől. Nos, én elég rosszul kezdtem… Sajnálom, hogy a végén kicsit bátortalan voltam, de ettől függetlenül nagyon boldog vagyok a második hellyel. Tudni kell rólam, hogy maratoni kenus vagyok, és csak nemrégiben dőlt el, hogy megpróbálkozom a rövidebb távokkal. Célom, hogy ezer méteren is hasonlóan ütőképes legyek. Első lépésként megpróbáltam az öt kilométert” − nyilatkozta Adolf az M4 Sportnak a futam után.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN  [2]a sportági aloldalunkon.