UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-08-28 19:14

Egyedülálló jégkorong-fejlesztőközpontot adtak át Győrött

A Győri ETO HC csapata jelenleg csak az utánpótlás-bajnokságokban szerepel, ám az egyesület célja, hogy mihamarabb bizonyíthasson a felnőttmezőnyben. A terv megvalósulása érdekében Magyarországon elsőként jégkorong-fejlesztőközpontot adtak át szerdán Győrben, a Nemak-Dana Jégsport Centrumban − közölte a hírt az nso.hu.

A Győri ETO HC utánpótlás-nevelésének sikerességére jó bizonyíték, hogy a klub olyan kiváló jégkorongozókat nevelt már ki, mint a 37-szeres magyar válogatott Bartalis István vagy a többszörös korosztályos válogatott Horváth Bálint és Odnoga Lotti.

A győriek szeretnék, ha hamarosan felnőttcsapattal is büszkélkedhetnének
A győriek szeretnék, ha hamarosan felnőttcsapattal is büszkélkedhetnének
Az egyesületben jelenleg mintegy 250 gyerek sportol, már óvodás kortól. Jelenleg a legmagasabb szinten az U20-as korosztályban versenyeznek. A klub célja, hogy a folyamatos utánpótlás nevelés jóvoltából első osztályú férfi csapata legyen. Ez utóbbi terv mihamarabbi megvalósításáért − Magyarországon elsőként − jégkorong-fejlesztőközpontot hoztak létre a Nemak-Dana Jégsport Centrumban. Szilasi Péter Tamás, a klub alelnöke elmondta, olyan komplex eszközről van szó, amely a sportolók mozgását egyénileg vizsgálja és fejleszti. Működésének lényege, hogy a sportoló alatt elindul egy műanyag borítású padló, amelyen úgy kell korcsolyáznia, mintha a jégen lenne. A fiatal mozgását kamerák és szenzorok követik, amelyek segítségével kielemezhető, milyen erősségei és hibái vannak a mozgásában, emellett − a kis távolság miatt − bizonyos mozgástípusok hatékonyabban és könnyebben begyakorolhatók, mint jégen. Az eszköz nemcsak a korcsolyázás technikájának fejlesztésére, hanem a korongkövetési és -lövési technika tökéletesítésére is alkalmas. Ilyen Magyarországhoz legközelebb Ausztriában és Csehországban működik. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.